İstifa eden CHP’liler Ankara’ya yürüyor

Toplanma yeri olarak Adalet Mitingi’nin yapıldığı alan belirlendi.

İstifa eden CHP’liler Ankara’ya yürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), 31 Mart Yerel Seçimi adaylarının belirlenmesi sürecinde yaşanan tartışmaların ardından partinin Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi istifa etmişti.

CHP kulislerinde istifanın gerekçeleri arasında aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmaların yattığı ifade edildi. Ayrıca İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye de Hamzaçebi’nin karşı çıktığı iddia edildi.

Maltepe’nin görevdeki Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesi sürecinde de Genel Sekreter Hamzaçebi’nin yıprandığı konuşuluyor. Duvar’ın haberine göre mevcut ilçe yönetiminin aday gösterilmesini istemediği Ali Kılıç’la ilgili bir dosyayı Genel Merkeze gönderdiği, Kılıçdaroğlu’nun bu dosyayı incelemesi için Akif Hamzaçebi’ye verdiği öne sürülmüştü. Hakkındaki iddialara ve ilçe yönetiminin itirazlarına rağmen Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesiyle Kılıçdaroğlu ile Hamzaçebi’nin karşı karşıya geldiği de iddialar arasında.

İSTİFA EDEN CHP’LİLER ANKARA’YA YÜRÜYECEK

Ali Kılıç’ın dün adaylığının açıklanmasının ardından topluca istifa eden CHP Maltepe İlçe örgütünden bir grubun bugün Ankara’ya yürüyeceği öğrenildi. Duvar’da yer alan haberde, grubun saat 11 00’de, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nü sonlandırdığı ve miting yaptığı alanda buluşarak bir basın açıklaması yaptıktan sonra Ankara’ya yürümeye başlayacağı belirtildi.

Etiketler
Ankara Miting