'Anketler iktidar için tatsız! Vatandaş 'beka sorununa' inanmıyor!'

Rahmi Turan, anketlerin saray ittifakını üzdüğünü belirtti.

'Anketler iktidar için tatsız! Vatandaş 'beka sorununa' inanmıyor!'

Sözcü yazarı Rahmi Turan, bugünkü “Tükenmişlik sendromu” başlıklı yazısında, "Anketler iktidar için tatsız! Vatandaş “Beka sorunu”na inanmıyor, “Millet İttifakı” geniş bir tabana yayılıyor." dedi.

Turan, sarayın söylemlerine karşı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun soğukkanlı olmasının muhalefete puan kazandırdığını belirtti.

İşte Turan'ın yazısı

Siyaset iyice ısındı. Anketlerden “Millet İttifakı” çıktıkça gerginlik daha da tırmanıyor.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Zillet İttifakı” suçlamasının vatandaşta karşılık bulmadığı görülüyor.


Erdoğan “Bugün Türkiye'de iki ittifak karşı karşıya: Cumhur İttifakı ile Zillet İttifakı” diye meydanlarda yeri göğü inletiyor ve ülkenin beka sorunu olduğunu iddia ediyor.


Vatandaş, bunun huzur getirecek bir dil olmadığını kavramış olmalı ki, onun “Zillet” dediği ittifaka itibar gösteriyor, beka sorununa ise hiç inanmıyor!
“Zillet” malûm, “aşağılık, alçaklık, hor görme” anlamında kullanılan bir sözcük. “Beka” ise devletin varlığını devam ettirmesi…


Anketler iktidar için tatsız! Vatandaş “Beka sorunu”na inanmıyor, “Millet İttifakı” geniş bir tabana yayılıyor.


Hırçın suçlamaların hedefi olan Kılıçdaroğlu soğukkanlı… Kızmıyor, sinirlenmiyor, Erdoğan'ın sert üslûbunu sakin bir dille yorumlayıp, “Söyleyecek sözü olmayınca Millet İttifakınıkaralayarak yol almak istiyor. Bu gibi davranışların adı ‘Tükenmişlik sendromu'dur!” diyor ve sözlü kavgaya girmediği için puan kazanıyor.

Etiketler
Saray