Alper Taş: 'Kasımpaşa’da okul nasıl sorun oluyor?'

Kasımpaşa’da çocukların “Okul istiyorz” dediğini söyleyen Alper Taş, İstanbul’un, Beyoğlu’nun göbeğinde bu sorunun nasıl hâlâ sürdüğünü sordu.

Alper Taş: 'Kasımpaşa’da okul nasıl sorun oluyor?'

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş seçim çalışmalarına Kasımpaşa’da kurulan seçim irtibat bürosu açılışıyla devam etti.

Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği açılışta, Alper Taş “Beyoğlu bizimle güzelleşecek” sloganlarıyla karşılandı. Çevre konutlarda yaşayan yurttaşlara “Şenlik getirmek için geldik, haberiniz olsun” diye seslenen Taş, açılış sırasında yaptığı konuşmaya Kasımpaşa sakinlerine teşekkür ederek başladı.

Kasımpaşa’da karşılaştığı iki çocuğa “Siz Kasımpaşa’ya ne istersiniz?” sorusunu yönelttiklerini anlatan Taş, çocukların okul istemelerine değindi. Alper Taş şu ifadeleri kullandı: “Çocuklar olarak öncelikli isteğiniz nedir dedik, akıllarına ilk gelen okul oldu. Burası Kasımpaşa. Beyoğlu’nun hemen altı. Nasıl oluyor da biz çocuklara ne istersiniz diye sorduğumuzda, akıllarına gelen ilk şey okul oluyor? Eğitim sorunu çok önemli bir sorun. Çünkü arkadaşlar Kasımpaşa’da eğitimin niteliği çok zayıf. Okulların durumu çok kötü. İnsanlar çocuklarının eğitimi için Kasımpaşa’dan Şişli’ye taşınıyorlar.”

Alper Taş, Kasımpaşa’da seçim bürosu açılışından önce Asmalı Mescit’te 4 kişinin yaşamını yitirdiği yangının meydana geldiği binayı ziyaret etti, yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

Etiketler
Alper Taş Beyoğlu Ordu Okul