Erdoğan: Saygı duymamız mümkün değil

Erdoğan Mersin'de seçim mitinginde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Saygı duymamız mümkün değil

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de yaptığı seçim mitinginde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Yurdumuzun her köşesinde dalgalanan bayraklarımız, bu toprakların vatanımız olduğunun ispatıdır. Ülkemizde bayrağa ve ezana tahammülü olmayanlarla girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz.

Bayrağımızı yakmaya, yıkmaya çalışanları, gönderden indirmeye kalkanları gördük. Bayrak düşmanları hala aynı bataklıkta çırpınmaya devam ediyor.

Kadınlara en büyük hakaret olarak gördüğüm rezillikleri bir kenara bırakıyorum. Ezana yapılan saygısızlığın bile ülkemiz için nasıl bir karar seçimi olacağını gösteriyor.

Dikkat ederseniz seçimlere şöyle bir görüntüyle gidiyoruz; biz gönül belediyeciliği diyoruz, onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istiklal ve istikbalimize saldırıyor. 4'lü bir çete. Asıl kimlikleri bayrak düşmanlığı. Bayraklarımızı nasıl yakıyorlar görüyorsunuz.

Bunlar yatırıma da karşı. Mardin'e hızlı trenden bahsediyorum, Mardin'de ne işi var diyor. Mersin'den Türkiye'ye sesleniyorum. Allah aşkına Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?

Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır. Ezana hürmet etmeyen bayrağa hürmet etmez. Bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller.

Biz bu ülkenin her rengine her zenginliğine saygılıyız. Bazı değerler var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız mümkün değil.

Özgürlüğümüzün sembolü bayrağımıza karşı mücadele etmeyi kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler
Miting Seçim Mersin