Çalık'tan 'Patili Dostlar Manifestosu'
Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık hayvan hakları konusunda duyarlılıkla ve hedef büyüterek yürüdüğü yolu “Patili Dostlar Manifestosu” ile perçinledi.
Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanseverlerle bir araya gelen Çalık, hayvanseverlerin en büyük destekçisi olduğunu vurguladı.
Patili Dostlar Manifestosunu açıklayan Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, konuşmasına Beylikdüzü Belediyesi’nin hayvanlara yönelik yaptığı hizmetleri hatırlatarak başladı. Beylikdüzü'nün, İstanbul’un en donanımlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip ilçelerinden biri olduğuna değinen Çalık, şimdiye kadar binlerce patili dosta dokunduklarını belirtti. Veteriner İşleri Müdürlüğü ile birlikte ulaşılan hayvan sayısının artacağının sözünü veren Çalık konuşmasının devamında manifestosunu ve patili dostlara yönelik hayata geçireceği hizmetleri paylaştı.
“Binlerce patili dosta ulaştık”
Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdüdürlüğü’nün yaptıklarını hatırlatan Çalık, “4805 patili dostumuzun kısırlaştırmasını yaptık ve takiplerini de sağlıyoruz. 3965 patili dostumuzun rehabilitasyonunu ve işaretlenmelerini yaptık. 5483 patili dostumuzun alındığı yere bırakılmasını sağladık. 8545 patili dostumuzu tedavi ettik. 1417 patili dostumuzun sahiplenmesini sağladık. Bu çok kıymetli bir rakam inşallah bu sayının artmasını da sağlayacağız. 6313 patili dostumuza kuduz aşısı yaptık. 11308 vatandaşa patili dostlarımızla alakalı eğitimler verdik. 5000 patili dostumuza barınak hizmeti verdik. 4500 patili dostumuzu besledik. 11308 patili dostumuz hakkında bilgilendirme, eğitim, broşür ve afiş hazırladık. 522 adet kedi evi yaptık. Her kış 4500 ton her yaz 3500 ton yemek pişirip dağıttık” dedi.
“Patili dostlarımız Beylikdüzü’nde özgürce dolaşacak”
Yapılan hizmetleri paylaştıktan sonra manifestosunu açıklayan Çalık, “Rehabilitasyonu tamamlanmamış patili dostumuz kalmayacak. Patili dostlarımızı trafik kazalarından korumak amacıyla trafik tabelaları yerleştireceğiz. Hayvan ambulansı hizmete sokulacak, veteriner hekim ve personel sayısı artırılacak. Patili dostlarımızın mama ve su kaplarının sayılarını artıracağız ve hijyenik olmalarını sağlayacağız. Pati parkı sayımızı artıracağız. Yaşam Vadisi’nde sokak hayvanlarının da özgürce dolaşabileceği bir alan oluşturacağız. Hayvan sevgisinin aşılanması adına tüm okullarda ve barınağımızda eğitim programları düzenleyeceğiz. Belediye hizmet binalarından başlamak üzere sahiplendirme çalışmalarını hızlandıracağız. Kedi evi yapımı atölyeleri açacağız ve kedi evlerinin sayısını artıracağız. İlçemizdeki patili dostlarımızın vefatları durumunda bir hayvan mezarlığı oluşturmayı düşünüyoruz. Beylikdüzü hayvanseverleri ile kurulacak ağ ile ilçedeki tüm patili dostlarımızın beslenmesi sağlanacak. Bu bölgede aç patili dostumuz kalmayacak” ifadelerini kullanarak hayvanlar için durmadan çalışacaklarını belirtti.
“Padostların yaşamını huzurlu hale getireceğim”
Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Çalık, oluşturdukları bu örnek modeli geliştirip yaymayı hedeflediklerini belirterek, “Padost diye bir kavram oluşturduk. Sadece Beylikdüzü’nde değil diğer ilçelerde de örnek olacak bir çalışmanın alt yapısını oluşturduk. Şu an üzerinde çalıştığımız mobil uygulamamızda yuva arama, kayıp dostlar gibi özellikler var. Acil durum butonumuzla fotoğraf ve konumla bizlere bildirebileceksiniz. Bunu başka alanlarda da yapacağız ama biz önce canla ilgileniyoruz. Patili dostlarımız bizlerle birlikte yaşıyorlar ve onlara hizmet etmekten onur duyacağım. Onların da yaşamını huzurlu hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.