Şehzadeler'de 37 yaşındaki işçi Nuri Koç bağımsız aday oldu

Bir fabrikada işçi olarak çalışan 37 yaşındaki işçi Nuri Koç, Şehzadeler ilçesinde Bağımsız belediye başkan adayı oldu.

Şehzadeler'de 37 yaşındaki işçi Nuri Koç bağımsız aday oldu

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde uluslararası yatırımcılar tarafından hizmete sokulan bir fabrikada işçi olarak çalışan ve iş hayatına kundura işçiliği ile başlayan 37 yaşındaki işçi Nuri Koç, Şehzadeler ilçesinde Bağımsız belediye başkan adaylığı için yola çıktı.

İşçi arkadaşlarının kendi aralarında topladığı 20 bin TL’Lik imece bütçe ile seçim startını veren bir çocuk babası Nuri Koç’un en büyük destekçileri eşi Güneş Koç ve 13 yaşındaki oğlu Muhammet Emin Koç.

Kundura işçisi Nuri Koç’un ses sanatçısı İbrahim Tatlıses’in ‘Ayağında kundura’ şarkısıyla şöhreti yakaladığı gibi Kundura işçisi bağımsız başkan adayı Nuri Koç’un da siyasi yolculuğunda başarıyı yakalayıp yakalamayacağı ise 31 Mart gecesi sandıkların açılmasından sonra belli olacak.

Manisa Haberleri'nin aktardığına göre; Manisa şehzadeler ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Koç; “Hiç bir partinin seçim bildirgelerinde işçilere yönelik bir projeksiyon görmediğim için aday oldum. Alacağım oy hesaplamıyorum onların hissiyatlarına tercüman olsam yeter” ‘İşçi arkadaşları Manisa’da işçilerin bir adayı var: hava dönsün; işçinin sorununu işçi çözsün’ sloganı ile Şehzadeler ilçesinde oturan seçmenlerden oy isteyeceğini dile getiren Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Nuri Koç, Anafartalar caddesindeki irtibat bürosu açtı. Kendisine katkı sağlayan işçi dostları ile buluşan Koç, çağrısına duyarlılık gösterip tanıtım toplantısına gelen Metal, petro-kimya, tekstil ve sağlık sektöründen işçi kardeşlerine teşekkür etti.

“İŞYERİNDEN İZİN DESTEĞİ ALARAK SEÇİM ÇALIŞMALARINA START VERDİ

“ 37 yaşında bir çocuk babası seçim çalışmaları yapabilmek için çalıştığı işyerinde de izin desteği alarak seçim startını verdiğini belirten Koç; Projelerinden bahsederek; “Patronların değil, işçilerin ve emekçilerin belediyesini kurmak için” aday olduğunu vurguladı.

Bu kararı alırken tek başına hareket etmediğini ekleyen Koç, Manisa’daki birçok fabrikada iletişim halinde olduğu işçi arkadaşları ile ortaklaşa aldıkları karar sonucunda adaylığını açıkladığını belirtti.

Nuri Koç açıklamasında, belediyenin tüm gelir ve giderlerinin halka açık, denetlenebilir olacağını bu sayede her türlü yolsuzluğun da önüne geçileceğini belirtti. Kadınların maruz kaldığı şiddete ilişkin olarak belediyenin nitelikli ve güvenli kadın sığınma evleri açacağını, ayrıca her mahallede kreş, toplu yemekhane ve çamaşırhanelerin kurulacağını belirtti.

İşçi aday, öğrenci gençler için burs imkânları yaratılacağını, kütüphaneler ve nitelikli öğrenci yurtları kurulacağını da sözlerine ekledi. Seçildiği takdirde, Belediye’nin tüm kaynaklarının işçilerin hizmetine açılacağını özellikle vurgulayan başkan adayı, Şehzadeler ilçesinin en önemli sorunu olan “Rantsal Dönüşüm” yerine “Yerinde Dönüşüm” sloganıyla ilçenin, yine ilçede yaşayan insanlarla beraber yeniden inşa edileceğini bu sayede kimsenin “yerinden edilmeyeceğini” dile getirdi.

Belediyede çalışan tüm işçilerin kadrolu olacağını ve ayrıca istedikleri sendikaya üye olmalarının önünü açacaklarını ifade eden M. Nuri Koç sözlerini “Seçim bir gün, mücadele her gün. Hava dösün; işçinin sorununu işçi çözsün” diyerek sonlandırdı.

MEHMET NURİ KOÇ KİMDİR?

“Ben Mehmet Nuri Koç, kendimi bildim bileli hepiniz gibi bir işçiyim. 1982 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Adimova köyünde 11 kardeşin altıncısı olarak dünyaya geldim. Babamızın yüzünü ancak yılda 4 ay görürdük. Çünkü babam bizi büyütmek için Manisa’da Çırçır fabrikalarında işçilik yapıyordu. 1988 yılında Ağrı’da ilkokula başladım. 1990’da, henüz 2. sınıftayken Manisa’ya göç ettik. İşçiliğe 1991 yılında, henüz ilkokul 3. sınıftayken kunduracılığa çıraklık yaparak başladım. 11 çocuk bakan babama destek olmak zorundaydım. Manisa’da geçen okul dönemimde hiçbir yıl okulumu eksiksiz tamamlayamadım. Çünkü 7 yıl boyunca her Mayıs ayında çoluk çocuk hep beraber tütün tarlasına gidip, Eylül ayına kadar tütün ekip toplardık. Her yıl okulların kapanış ve açılışında birer ay okuldan geri kalmama rağmen yine de okulumu tamamladım.

18 yaşına kadar kunduracı olarak sigortasız çalıştıktan sonra çeşitli fabrikalarda çalışmaya başladım. 2016 yılında çalıştığım bir fabrikada sendikal mücadele ile tanıştım. Ancak patron anayasal hakkımız olan sendikayı tanımadı ve suç işleyerek hepimizi işten attı. Sonrasında kunduracılığa bir süre için geri döndüm ve geçtiğimiz yıl gerçekleşen sayacıların hak arayışında yer aldım. Hayatım boyunca haksızlığı hiç sevmedim.

Baskının, sömürünün kaynağının da sermaye düzeni olduğunu anladım. 2000 yılında askerden önce evlilik hayatına adım attım. Askerliğimi 2002’de Muş’ta jandarma olarak tamamladım. 19 yılık evliyim, 13 yaşında bir erkek çocuğu babasıyım. Daha iyi bir yönetimin işçilerle geleceğine inandığım için, müteahhitler zenginleşsin, tüccarlar yolunu bulsun diye değil, işçinin sorununu işçi çözsün diye Manisa Şehzadeler Belediyesi’nin bağımsız işçi adayıyım.”

Şehzadeler'de 37 yaşındaki işçi Nuri Koç bağımsız aday oldu - Resim : 1