Erdoğan: En büyük sorunumuz...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası için yapılan etkinlikte konuştu.

Erdoğan: En büyük sorunumuz...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası için yapılan etkinlikte konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş sonrası başlayan mülteci göçünde Türkiye'nin 4 milyon kişiyi 'misafir' ettiğini belirterek Avrupa Birliği'ni eleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin AB ile yaptığı anlaşmayı hatırlatarak "Bize sığınmacılar için 6 milyar euro ödeyecektiniz ne oldu?" diye sordu.

Erdoğan'ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Biz yapı olarak girişimciliğe, yenilikçiliğe açık bir milletiz. Peki buna rağmen neden hala hedeflerimizin uzağındayız? En büyük sorunumuz sistemli düzenli, sabırlı çalışmayı öğrenmekte zorlanıyor oluşumuz. Bir an önce neticeye ulaşmak için pek çok şeyi yarıda bırakıyoruz. Son yıllarda bu doğrultuda önemli mesafeler kaydettik.

Ülkemizi hedef alan operasyonlar karşısında giderek daha güçlü bir duruş sergileyebiliyoruz. Maruz kaldığımız saldırılar karşısında her alanda kendi göbeğimizi kendimiz kesmeyi başardık.

Yaptığımız ihracatın katma değerini yükseltmemiz gerekiyor. İhracat konusunda da düğüm noktası vardır. İğne ile kuyu kazar gibi çalışmamız gerekiyor. Düğüm çözüldüğünde kanatlanıp uçtuğunuzu görürsünüz. Biz bunu eşiğine gelmiş bir ülkeyiz. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 84,4'e yükseldi. İhracatımız yüzde 5,4 arttı. İhracatımız 15 milyar 273 milyon dolar oldu.

Biz üretkenlikte değil bunu sisteme bağlayıp ticarileştirmede sıkıntı yaşıyoruz. Sertleşen rekabet ortamı ürün kalitesini aşağı doğru çekiyor. Bunu aşmanın yolu inovasyon ve yenilikten geçiyor. Konvansiyonel şekilde rekabette öne çıkamayız."

Etiketler
Türkiye