Salıcı: Kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanıyoruz!

CHP, 23 Haziran seçimleri ilişkin çalışmaların aktardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı "Kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanıyoruz" dedi.

Salıcı: Kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanıyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel ile İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 23 Haziran’a kadar gerçekleştirilecek seçim çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

T24'ten Gonca Tokyol'un aktardığı toplantı Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul ilçe İstanbul il örgütünde gerçekleşti.

Oğuz Kaan Salıcı: 31 Mart’ta kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanan bir durumdayız

Toplantıda konuşan Oğuz Kaan Salıcı, "31 Mart’ta kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanan bir durumdayız" dedi.

Salıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçim 31 Mart’ta bitmişti ama YSK’nın yargı darbesi sonucunda geri alındı. 12 Eylül’de bir darbeyle karşılaştık, o darbeciler ülkeyi bir süre yönetip seçimlere girdiler, bir siyasi partiyi işaret ettiler ama halkımız Özal’ın partisini seçti. O dönemde bir mazbata tartışması hatırlıyor musunuz? Darbe dönemlerinde bile sandıktan çıkan iradeye saygısızlık yapılmadı. Bu seçim bir yerel seçim olmakla birlikte yurttaşlarımızın demokrasi anlayışının öne çıkacağı, sandıkta tartışılacağı bir seçime dönüşecek.

Şu anda bir bağış kampanyası düzenleniyor. Hem katılım göstermeleri hem de karınca kararınca destek vermelerini rica ediyoruz. Herkesin İstanbul’a gelip çalışma yapması mümkün değil. Onlardan dostlarını, arkadaşlarını arayarak demokrasi mücadelesine katkı sunacağız.

Adaylarını çeken siyasi partiler var. O siyasi partiler bu seçimde çerçeveyi doğru analiz eden siyasi partiler. Doğrudan açıklama yapanlara da yapmayanlara da teşekkür ediyoruz. Bu seçimde halk iradesinin, millet iradesinin İmamoğlu lehine tecelli ettiğini ve yeniden edeceğini düşünüyoruz. Bugün AKP, yargı vesayetinin kendisi olmuştur. Bunun aşılması, demokratik değişimin unsurlarının oluşması için bütün yuttaşlarımızı katkı vermeye çağırıyoruz."

Etiketler
Oğuz Kaan Salıcı Seçim