Onursal Adıgüzel: İş bize düşüyor, bütün kontrolleri yapıyoruz!

CHP 23 Haziran İstanbul seçimi için basın toplantısı düzenledi. Adıgüzel, AKP tarafından yürütülen karalama kampanyasına yanıt verdi.

Onursal Adıgüzel: İş bize düşüyor, bütün kontrolleri yapıyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel ile İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 23 Haziran’a kadar gerçekleştirilecek seçim çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Onursal Adıgüzel şunları kaydetti:

"YSK sitesine yeni bir sorgu ekranı kondu ve bize seçmen listesi iletildi. Karşılaştırmalarımızı yaptık, bilgileri internet sitesine de koyduk; tüm seçmenlerimiz kontrollerini yapabilir. Ama lütfen YSK sayfasında da 23 Haziran sayfaları için yeni bir başlık oluşturuldu, oradan da takip etsinler. 31 Mart’ta sandığa yansıyan millet iradesinin 7 atanmış YSK üyesi tarafından gasp edildiği bir süreç yaşadık, bu durum YSK’ya güveni zayıflatmıştır. İş bize düşüyor, bütün kontrollerimizi kendimiz yapmalıyız. Bir sorun olursa da lütfen CHP çağrı merkezlerine ulaşsınlar. YSK, 'Seçmen sayısında değişiklik yok, sadece kısıtlıları ekleyeceğiz ve ölenleri belirteceğiz' dedi. Bunu da çok yakından takip ediyoruz. Bir de sandık kurullarının yenileneceğini söylediler.

Vatandaşlarımız sandıklarda oylarını takip etsinler, gelsinler müşahit olsunlar; sandığa giren iradenin doğru çıkmasını sağlasınlar.

Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında hakkımız olmayan hiçbir veriye ulaşmaya çalışmadık. Ama İstanbul’da hangi memurun başkan, yardımcı olduğunu YSK kimseyle paylaşmıyor. Cezaevlerindeki seçmenleri paylaşmıyor. Kısıtlı seçmenleri bulabileceğimiz bir kaynak da yoktu. Fakat AKP’nin itirazlarını incelerseniz yasal hakları olmadan bu verilere ulaştıklarını görüyoruz. Bunlara nasıl ulaştılar, bunun istihbaratını nasıl elde ettiler? Sağlık Bakanlığı mı kısıtlı seçmenleri, zihinsel rahatsızlığı olanların listesini paylaştı? Oy kullanmayan seçmenlerin listesine nasıl ulaşıldı?

23 HAZİRAN'DA BAŞARIYI TESCİLLEYECEĞİZ

AA’nın sustuğu, YSK’nın sessizliğe büründüğü noktada CHP Genel Merkezi kamuoyunu aydınlatmıştır. 23 Haziran’da da aynı kararlılık ve disiplinle süreci takip edip tüm kamuoyuyla verileri paylaşacağız. CHP açıklama yapmadan hiçbir manipülasyona inanmasınlar. Bu hukuksuzluğa dur diyeceğiz. Nasıl 31 Mart’ta kazandıysak, 23 Haziran’da da bu başarıyı tescil edeceğiz."

Etiketler
Onursal Adıgüzel Seçim