AKP yeniden kampa giriyor: Erdoğan 'Cumhur İttifakı'nın devamı' ve 'değişim' için güçlü mesajlar verecek

AKP'de ay sonu belediye başkanları ile yapılacak kampta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı’nın devamı, toplumda ve tabanda beklenen değişim hamlesi ile ilgili güçlü mesajlar vermesi bekleniyor.

AKP yeniden kampa giriyor: Erdoğan 'Cumhur İttifakı'nın devamı' ve 'değişim' için güçlü mesajlar verecek

31 Mart mahallî seçimlerindeki ağır yenilginin sebeplerini araştıran parti kurmayları, önümüzdeki hafta başı MYK toplantısında bir araya gelecek. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü MYK’yı toplayacak. Erdoğan, MYK üyelerinin bayram tatili süresince saha gözlemlerini dinleyecek. Toplantıda ay sonu yapılması planlanan Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Kampı da masaya yatırılacak, izlenecek yol haritası belirlenecek.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; Kızılcahamam’da düzenlenecek ve 30 Haziran’da başlayıp 2 Temmuz’da sona erecek olan kampta, sekiz bakan sunum yapacak. Kampın ilk gününde genel başkan vekilleri belediye başkanları ile tecrübe paylaşımı ve sohbet programında bir araya gelecek. Ardından genel merkez yönetimi bölgelerindeki belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantıları yapacak.

ERDOĞAN'DAN CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Kampın ikinci gününde, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sunum yaparak ilk oturum tamamlanacak.

İkinci oturumda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan basına açık bir şekilde belediye başkanlarına hitap edecek. Erdoğan’ın burada Cumhur İttifakı’nın devamı, toplumda ve tabanda beklenen değişim hamlesi ile ilgili güçlü mesajlar vermesi bekleniyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI PROBLEMLERİNİ ERDOĞAN'A İLETECEK

Konuşmanın ardından toplantı basına kapatılarak Erdoğan’ın da katılımıyla genel istişare ve değerlendirme bölümüne geçilecek. Burada Belediye başkanları yaşadıkları problemleri bizzat Erdoğan’a iletme fırsatı bulacak. Belediye başkanlarının yaşadıkları bütçe sıkıntısını, borçların fazlalığı, personel maaşları ve bürokratik engeller gibi birçok meseleyi bizzat Erdoğan’a ileteceği belirtiliyor.

Etiketler
AKP Kızılcahamam Recep Tayyip Erdoğan