AKP'li Mustafa Şen, masasındaki anketle 'coştu': 'Partiyle Erdoğan arasındaki fark yüzde 10'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yaptırdıkları ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 52, partisinin ise yüzde 42 olduğunu duyurdu.

AKP'li Mustafa Şen, masasındaki anketle 'coştu': 'Partiyle Erdoğan arasındaki fark yüzde 10'

Seçimlere bir yıldan az süre kala gözler, kamuoyu araştırma şirketlerinin anketlerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve liderliğini üstlendiği iktidar partisinin birçok araştırmada, ekonomik krizin de etkisiyle erime yaşadığı görülüyor.

Sonuçları bu ay açıklanan araştırmalarda, partinin oy oranları şöyle:

  • Aksoy Araştırma: Yüzde 31.7
  • Yöneylem Araştırma: Yüzde 32.4
  • ORC Araştırma: Yüzde 30.4
  • AREA: Yüzde 33.2
  • MetroPOLL: Yüzde 36.3

Durum böyleyken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'den dikkati çeken açıklamalar geldi. Siyasetçi; A Haber yayınında partisinin oy oranının yüzde 42 olduğunu, MHP'yle birlikte yüzde 50'yi aştıklarını savundu:

'GENÇLERİN AK PARTİ İLE OLAN İLİŞKİSİ HİÇBİR ZAMAN KOPMADI'

"(...) Cumhurbaşkanımızsa yüzde 52 düzeyinde. Cumhurbaşkanımıza AK Parti seçmeninin dışında da oy geliyor. Küresel liderliği bunu besliyor. Gençlerin AK Parti ile olan ilişkisi hiçbir zaman kopmadı. Zaman zaman AK Parti ortalamasından açıldı fakat tekrar toparlandı ve neredeyse 40’a doğru geliyor. AK Parti'ye oy veren gençlerin oranı neredeyse AK Parti’yi takip eden iki muhalefet partisinin toplamı kadar."
Etiketler
Anket 2023 Seçim