CHP Kurultayı'nda Birsen Bayar, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır Yarıştan Çekildi

CHP’nin bugün yapılacak 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı öncesinde Birsen Bayar, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır adaylıktan çekildi. Kurultayda CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlık için yarışacak.

CHP Kurultayı'nda Birsen Bayar, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır Yarıştan Çekildi

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla bugün Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kadın Kolları Başkan adaylarından eğitimci Birsen Bayar, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç’a destek vererek adaylıktan çekildi. Birsen Temir Saraç’ın da Aylin Nazlıaka'ya desteklediğini belirterek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İlerleyen saatlerde CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır da adaylıktan çekildiğini duyurdu. Kurultayda, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlık için yarışacak.

'KADINLAR KADINLARI SEÇECEK'

Aylin Nazlıaka, Birsen Temir Saraç ve Birsen Bayar, yaptıkları ortak açıklamada “Kurtuluşun, kuruluşun ve devrimin partisinde kadın dayanışmasını büyütüyoruz. Üç genel başkan adayı olarak oyumuzu kadın dayanışmasından ve kadın hareketinden yana kullanıyor, laik demokratik bir Türkiye için iktidar yürüyüşünü büyütüyoruz. Kadınları kadınlar seçecek, bu yol iktidara gidecek!”

CHP 15. Olağan Kadın Kolları listeleri belli oldu.

Asu Kaya'nın listesi:

CHP Kurultayı'nda Birsen Bayar, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır Yarıştan Çekildi - Resim : 1

Aylin Nazlıkaya'nın listesi:

CHP Kurultayı'nda Birsen Bayar, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır Yarıştan Çekildi - Resim : 2

Kaynak: ANKA

Etiketler
CHP