CHP'li Belediyelere 'Mali Kıskaç'ta Yeni Yaptırım: SGK Borcu Ödenmezse Ne Olacak?

Bakan Işıkhan, CHP'li belediyeleri 'mali kıskaç' altına alma girişimi olarak yorumlanan SGK prim borçlarına ilişkin konuştu. Işıkhan borçların ödenmemesi durumunda icra yoluna gidileceğini duyurdu.

CHP'li Belediyelere 'Mali Kıskaç'ta Yeni Yaptırım: SGK Borcu Ödenmezse Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeler üzerinden gündeme getirdiği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçmiş ve belediyelere borç bildirimi göndermişti.

İktidarın bu hamlesi, CHP'li belediyeleri 'mali kıskaç' altına alma girişimi olarak değerlendirilmişti.

Belediyelerin SGK prim borçları için harekete geçilirken, en borçlu belediyelerin CHP’li belediyeler olduğunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

TOPLAM BORÇ 96 MİLYAR TL

A Haber’e konuşan Işıkhan, belediyelerin toplam borcunun 96 milyar liraya yakın olduğunu söylediği açıklamasında, “Aslında ülke olarak ekonomik kalkınmayı ve refah artışını sağlamak için kapsamlı ve güvenli sosyal güvenlik sistemine ihtiyaç duyulmakta. Çalışanlarımız çeşitli risklerle karşılaşabilirler. Burada özellikle gelirlerini azaltan veya giderlerini arttıran nedenler söz konusu” diye konuştu.

BORÇ ÖDENMEZSE NE OLACAK?

Türkiye’de bulunan 1402 belediyenin 1307’sinin borçlu olduğunu belirten Işıkhan, belediyelerden borç tahsili yapılamazsa icra yoluna gidileceğini açıkladı. Işıkhan, "Belediyelerin toplam borcu 96 milyar TL. İBB'nin toplam borcu 3.3 milyar TL. 5 yılda 46 kat artmış. Belediyeler borcunu ödemezse icraya başvurulacak" diye konuştu.

Işıkhan ayrıca, ‘Belediye borcuna karşılık cami arsası alındı’ iddiasını da yalanladı.

Etiketler
CHP AKP Borç Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Vedat Işıkhan