Cumhurbaşkanı Erdoğan: "'Yumuşama' adı altında kırmızı çizgilerimizden ödün verecek değiliz"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki kampında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'siyasette yumuşama' dönemine ilişkin yaptığı açıklamada, kırmızı çizgilerinden geri adım atmayacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "'Yumuşama' adı altında kırmızı çizgilerimizden ödün verecek değiliz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, 'yumuşama' tartışmalarına ilişkin yaptığı yorumda, kırmızı çizgilerinden geri adım atmayacaklarını söyledi. Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında, "Biz yumuşama adına duruşumuzdan, hassasiyetlerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de taviz vermesini beklemiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz istişare toplantımızda olduğu gibi sizlerin kıymetli fikirlerini alacağız."

"Ayrımcılık yapmadan herkese kulak verdik, demokrasinin gücenmesi adına söyleyecek sözü olan herkese, her görüşe kapımızı ve gönlümüzü açtık"

“Yapıcı, yol gösterici eleştiriye her zaman açık olduk."

“Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize mazhar olamaz.”

"Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar güçlendirirken AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın surlarında gedik açılmasına da fırsat vermeyeceğiz."

'ÇARŞININ PAZARIN NABZINI TUTTUK'

"Sivil toplum kuruluşlarımızla kanaat önderlerimizle istişare ettik. İlim adamlarımızla, akademisyenlerimizle, gençlerimizle istişare ettik. Türkiye'nin nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarla, hanım kardeşlerimizle istişare ettik. Sanayicilerimizle, üreticilerimizle, emekçi kardeşlerimizle istişare ettik. Saçlarını ülkemize ve milletimize hizmet yolunda ağartmış büyüklerimizle, emeklilerimizle istişare ettik. Türkiye'nin selameti ve geleceği için söyleyecek sözü, görüşü, eleştirisi ve teklifi olan her bir insanımızla istişare ettik. Sokağın sesine kulak verdik. Çarşının, pazarın nabzını tuttuk. Hiç kimseyi ayırmadan, ayrımcılık yapmadan herkese ulaşmaya çalıştık. Ne kendimizi ne çalışma arkadaşlarımızı ne partimizi sürekli aynı seslerin duyulduğu farklı fikirlere kapalı, yankı odalarına hapsetmedik.

85 milyonun tamamının bu toprakların birinci sınıf vatandaşı olduğunu, bu toprakların sahibi olduğunu vurguladı. Vatan hepimizindir, devlet hepimizindir.

Biz ülkenin tamamını bir gördüğümüz, bütün gördüğümüz, 85 milyonun her bir ferdiğini kardeş gördüğümüz için tam 22 yıldır milletimizin her kesiminin teveccühüne mazhar olduk. Yüzde 52'nin oyunu alırken, geriye kalan yüzde 48'in de oyu olmasa bile beğenisine mazhar olduk. Sadece oy aldığımız kesimlere değil, Türkiye'nin tamamına hizmet, eser ürettik. Sadece oy aldıklarımızın değil, oy almadıklarımızın da hukukuna, yaşam tarzına, iradesine ve tercihlerine saygı gösterdik. Bu dün böyleydi, bugün de aynıdır, AK Parti var olduğu müddetçe inşallah Türkiye'de kardeşlik siyasetinin temsilcisi olmaya devam edecektir.

'YUMUŞAMA' AÇIKLAMASI

31 Mart sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'de bizi ziyaret etti. Ben de arayı uzatmadan ziyarette bulunacağım. Kendisine siyasette yumuşamayı ifade ettim. Bunun bir tarafı iktidar ise muhalefettir. Biz kutuplaşmadan yana olmadık. Burada muhalefet kendisini samimi özeleştiriye tabii tutmalıdır. Bizim ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Aynı şekilde CHP'nin de kırmızı çizgileri olduğunu biliyoruz.

Biz yumuşama adına duruşumuzdan, hassasiyetlerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de taviz vermesini beklemiyoruz. Ancak yıkıcı, gerilimci siyaset Türkiye'ye geçmişte acılar yaşattı. Bizim siyasette referansımız hukuktur. Hukuk içinde olduğu sürece her türlü eyleme, eleştiriye saygımız sonsuzdur.

EKONOMİYE İLİŞKİN

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.7 büyüdü. Böylelikle 15'inci kez ekonomimizde büyüme yaşandı. Enflasyon inşallah yılın ikinci yarısından itibaren iniş trendine girecek. Hayat pahalılığını körükleyen yeni düzenlemeyle elimiz daha da güçlenecek. Seçkinlerin, tuzu kurların değil, milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olmaya devam edeceğiz.

'İSRAİL'İN KATLİAMLARINA KARŞI ALINAN ORTAK TAVRI DEĞERLİ BULUYORUM'

7 Ekim'den beri Gazze'de yaşanan katliama en güçle tepkiyi gösterip İsrail'e karşı somut önlemleri alan tek ülkeyiz. Bütün kalemlerde İsrail'le ticari ilişkileri durdurduk. Gazze'ye gönderdiğimiz yardımlar 55 bin tonu aştı. Tek başımıza kalsak da bu onurlu cesur duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. MHP başta olmak üzere Meclis'teki diğer siyasi partilere de teşekkür ediyorum. Meclis'te İsrail'in yaptığı katliamlara karşı alınan ortak tavrı çok değerli buluyorum.

Etiketler
AKP Recep Tayyip Erdoğan