Dervişoğlu Tepki Gösterdi! Ambargoyu Reddediyoruz Diyerek O Konuşmayı Paylaştı

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de gerçekleştirilecek olan 'İsrail' konulu kapalı oturum öncesinde partisinin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Dervişoğlu paylaşımında "İktidarın, gerçeklerin ve doğruların milletimizce bilinmesine engel olmak üzere sözlerimize koymaya çalıştığı ambargoyu böylelikle reddediyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi.

Dervişoğlu Tepki Gösterdi! Ambargoyu Reddediyoruz Diyerek O Konuşmayı Paylaştı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılacak önemli bir oturum öncesinde partisinin görüşlerini paylaştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından İsrail'in saldırıları ve Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında yapılacak bilgilendirme öncesi konuşmayı değerlendirdi.

Dervişoğlu, kapalı gerçekleştirilecek oturuma tepki gösterirken TBMM oturumunun gizli yapılmasının asıl hedefinin muhalefetin eleştirilerini sansürlemek olduğuna değindi. Dervişoğlu, ambargoyu reddettiklerini söylerken "TBMM kürsüsünden ifade edilen 'İsrail Tehdidi’ni', millî geleceğimiz açısından ve millî hedeflerimize uygun olarak tüm çıplaklığı ile Türk Milletinin dikkatine sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dervişoğlu Tepki Gösterdi! Ambargoyu Reddediyoruz Diyerek O Konuşmayı Paylaştı - Resim : 1

‘AMBARGOYU BÖYLELİKLE REDDEDİYORUZ’

Dervişoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İktidarın, İsrail konusunun da ele alınacağı TBMM oturumunun gizli yapılmasıyla güttüğü ana hedef, muhalefetin eleştirilerini sansürlemektir.

İşin üzücü ve düşündürücü yanı Kapalı Oturum teklifinin ana muhalefet partisi CHP’den gelmesidir. Oturumda söz alacağı duyurulan iki Bakanın, toplantının gizli yapılmasını gerektirecek hiçbir şeyi söylemeyeceklerinden de eminiz.

Bu anlayışla; İYİ Parti adına toplantıda yapılacak konuşmayı şimdiden kamuoyuyla paylaşıyoruz. İktidarın, gerçeklerin ve doğruların milletimizce bilinmesine engel olmak üzere sözlerimize koymaya çalıştığı ambargoyu böylelikle reddediyoruz.

Piyasaları hareketlendiren ve iç siyasette kullanıma sunulacağı şimdiden belli olan ve bizzat Cumhurbaşkanı tarafından TBMM kürsüsünden ifade edilen “İsrail Tehdidi’ni”, millî geleceğimiz açısından ve millî hedeflerimize uygun olarak tüm çıplaklığı ile Türk Milletinin dikkatine sunmaya devam edeceğiz. Saygılarımla."

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
Müsavat Dervişoğlu