İYİ Parti'den YSK'ye 'Ordu' itirazı
İYİ Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi için, YSK'ya dilekçe verdi.
İYİ Parti heyeti Ankara'da, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucuna itiraz eden İYİ Parti, seçimin yenilenmesi için YSK'ye dilekçe verdi.
YSK'ye giden İYİ Parti heyeti içinde Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Kürşad Zorlu ile Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz yer aldı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, YSK'ya yazılı bir dilekçe ilettiklerini belirterek açıklamalarda bulundu.
Yılmaz şunları söyledi:
"95 sandık tahmin ediyorum 4 bin 500 sandık görevlisi sayıldığında aradaki fark belki 50 belki 100 bin olacak. Devlet memuru olup da parti üyesi olan kişinin sandık başkanlığı hukuken geçersiz, o mantıkla bakıldığında o oy toplamlarının tamamı iptal, dolayısıyla seçimin tam kanunsuzluk haliyle yenilenmesi talebi doğmuş oldu. Hiçbir tereddüdümüz yok hukuken sonuna kadar haklıyız. Biz zaten yerelde bu seçimi kazandığımıza inanıyor idik. Saat 7’ye kadar gelen verilerde öndeyken saat 7 ile 11 arasında hem AA hem YSK hem ANKA dahil sisteme girişleri kapatmak suretiyle saat 11’de sistem açıldı bir baktık 2 puan geri düşmüşüz. Yerelde bir operasyona tabii tutulduğumuzu söylüyoruz. Ama bunu belgeleriyle YSK’ya teslim ettik"
'95 SANDIK KOLU BAŞKANININ VEYA MEMUR ÜYESİNİN SİYASİ PARTİ ÜYESİ OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR'
İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Hakan Şeref Olgun, açıklamasında "Toplam sandık sayısının 1200'ü içerisinde 95 sandık kolu başkanının veya memur üyesinin siyasi parti üyesi olduğu tespit edilmiştir" diyerek şunları söyledi:
"Sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçim turunda 30 bin 660 geçersiz oy pusulasının var olduğu kayıtlara geçmiştir. Ancak tarafımızca yapılan başvurular neticesinde tekrar açılan sandıklarda geçersiz sayılan oy pusulalarından geçersizlik nedeni çift mühür olan oy pusulalarının neredeyse tamamının İyi Parti ve başka bir partiye basılı olduğu, geçersizlik sebebi boş olan oy pusulalarında ise zarfa konulduğunda oluşacak katlama izinin olmadığı, bu haliyle zarfa giren oyun sandığa sığma ihtimalinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Sabah sandıkları teslim edilen oy pusuluları ile zarf sayısı, kullanılmayan artan oy pusulaları ile zarf sayısı oy kullanan seçmen sayısı karşılaştırıldığında çok sayıda sandıkta kayıp zarf ve oy pusulası olduğu tespit edilmiştir. Fazladan gelen oy pusulaları ve zarflar da bulunmaktadır. Bu durum seçim evraklarının güvenliği açısından şüphe uyandırmış olup, farklı sandıklara farklı sandıklardan oy pusulaları girmiş olabileceği şüphesi oluşturmaktadır."
Kaynak: Gerçek Gündem