Kabine Değişecek! İşte Topun Ucundaki İki Bakan

AKP'de esen değişim rüzgarlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinede de değişiklik yapılabileceğini açıklaması gündem oldu. Böyle bir değişim durumunda koltuğunu kaybetmeye en yakın bakanların, son dönemde artan şiddet olaylarının da etkisiyle Ali Yerlikaya ve Yılmaz Tunç olduğu söyleniyor.

Kabine Değişecek! İşte Topun Ucundaki İki Bakan

Son yerel seçimde ciddi kan kaybederek 22 yıldır sahip olduğu "birinci parti" unvanını CHP'ye devreden AKP'de değişim rüzgarları esmeye başladı. Hem partide hem de Kabine'de değişiklik olacağı konuşulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki değişimin hükümet kanadına da yansıyıp yansımayacağıyla ilgili soruya "Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" yanıtını verdi.

Kabine Değişecek! İşte Topun Ucundaki İki Bakan - Resim : 1
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

DEĞİŞMESİ BEKLENEN BAKANLAR

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümüne göre, Kabine değişikliğine gidilmesi durumunda değişme ihtimali en yüksek olan isimlerin başında; son aylarda artan şiddet olaylarının da etkisiyle Cumhurbaşkanı’nın tepkisini çektiği söylenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç var.

Kabine Değişecek! İşte Topun Ucundaki İki Bakan - Resim : 2
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

AKP’nin en çok eleştiri aldığı alanlardan olan tarımda da yeni bakan İbrahim Yumaklı'nın değişebilmesi olası görünüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da koltuklarından olmalarının muhtemel olduğu konuşuluyor.

Kaynak: Gazete Duvar

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan AKP Kabine