TİP Genel Başkanı Erkan Baş TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren ziyarette, İstanbul Sözleşmesi, Can Atalay ve anayasa tartışmaları görüşüldü.

> <

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti. Görüşmeye ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un hesabından, "TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı kabul etti." mesajı paylaşıldı.

Türkiye İşçi Partisi sosyal medya hesabından görüşmeye dair detayları paylaştı. Görüşmede, Can Atalay, İstanbul Sözleşmesi ve 12 Eylül Darbe Anayasası’na kadar birçok konu görüşüldü.

TİP’ten yapılan açıklama şu şekilde:

Genel Başkanımız Erkan Baş ve İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

Görüşmede, bugün 12 Eylül Darbe Anayasası’nın dahi temel gereklerini yerine getirmeyen AKP-MHP iktidarının yeni anayasa tartışmalarında yapıcı bir rol üstlenemeyeceğini ifade ettik. Halkın oylarıyla seçilmiş Milletvekili Can Atalay'ın AYM kararına rağmen hapiste tutulduğu, Kürt siyasi hareketinin temsilcilerinin yıllardır tutsak edildiği, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılarak kadınların güvencesinin yok edildiği ve her geçen gün yeni bir hak ihlaline uyandığımız bu atmosferde gerçekçi bir anayasa tartışması yapabilmek için uygun zeminin oluştuğuna inanmıyoruz. Anayasaya uymayanlar anayasa yapamaz. Meclis Başkanı Kurtulmuş'a görüşmede sunduğumuz hak ihlali raporlarını internet sitemizi ziyaret ederek inceleyebilirsiniz. Misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Erkan Baş Ahmet Şık Türkiye İşçi Partisi - TİP Numan Kurtulmuş AKP TBMM