Tuncay Özkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hakaret Etti: Eski Defterler Açıldı

CHP’li vekil Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye yönelik “Gösteriş müptelası elitistler” sözlerine “Seni gidi züppe seni” diyerek karşılık verdi. Özkan’a AKP’li birçok ismi sert tepki gösterirken, geçmişine dair tartışmalar yeniden gündeme geldi. AKP’li vekil Mahmut Rıdvan Nazırlı, Özkan’a “Müptezel Tuncay Özkan'nın dilinden dökülen salyalar ancak "o. çocuğu"ndan sadır olabilir” sözleri ile hakaretle karşılık verdi. Bakan Tunç ise Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tuncay Özkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hakaret Etti: Eski Defterler Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ahlat’ta düzenlenen etkinliklerde yaptığı konuşmada CHP’ye yönelik eleştiriler yaptı. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde CHP’yi ‘gösteriş meraklısı’ olmakla suçladı ve ‘elitist’ dedi. Erdoğan’ın sözleri tartışma yaratırken, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Erdoğan’a hakaret içerikli tepki gösterdi. Özkan X’te yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘züppe’ dedi.

AKP'Lİ İSİMLERDEN SERT TEPKİ

Özkan’ın Erdoğan’a yönelik sözlerine AKP’li birçok isim tepki gösterirken, muhalif isimler ise Özkan’ın geçmişini hatırlatarak Özkan’ı muhalefeti sabote etmek ile suçladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Tuncay Özkan'a sert tepki göstererek, "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir" değerlendirmesi yaptı.

‘ÇUKURSUNUZ’

AKP’li Mahir Ünal, Özkan’ın paylaşımını alıntılayarak “TCK m.299 (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır. (3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır. Amacınız belli, bu alçaklığı bilerek yapıyorsunuz. Çukursunuz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise “Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi "Milletin Adamına" dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurarak, “Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum” sözleri ile tepki gösterdi.

HAKARETE SERT HAKARETLE KARŞILIK

AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise Özkan’ın hakaretine hakaret ile karşılık verdi ve “o. çocuğu" ile "o. çocuğu" arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan'nın dilinden dökülen salyalar ancak "o. çocuğu"ndan sadır olabilir. Alçak herif” ifadelerini kullandı.

Özkan’ın hakaretine muhalif kamuoyundan da tepki geldi. Yapılan paylaşımlarda Özkan’ın bu sözleri bir ‘hesap dahilinde’ söylediğini savunanlar oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Özkan’ın CHP ve CHP öncesi siyasi hayatını hatırlattı. Bazı kullanıcılar ise Özkan’ı AKP’ye can simidi atmak ile suçlayarak CHP’den ihraç edilmesini istedi.

BAKANLARDAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan da tepki geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Bir milletvekilinin; ömrünü ülkesine ve milletine adayan Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında terbiye sınırlarını aşan ifadeler kullanması, o zatın içindeki çirkinlikleri gün yüzüne çıkarmaktadır. Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin ortak yönlerini Aziz Milletimiz çok iyi bilmektedir. Birileri iftira peşinde koşadursun… Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye’yi inşa etmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Ahlak dışı ve haddini aşan sözlerin sahibi milletvekilini şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza, milletimizin hiçbir ferdi tarafından kabul edilemeyecek ifadelerle hakaret eden CHP’li milletvekili müptezeli en güçlü şekilde kınıyorum. Bulunduğun pislik çukurunda haddini de hududunu da aştın. Senin ağababaların liderimiz Erdoğan’ın kılına zarar veremedi. Sen mi zarar vereceksin? Yanına kâr kalmayacak alçak. Sokakları doldurduğunuz çöp, çamur ve çukur ne yazık ki dillerinize de bulaştı. Ömrünü ülkesine ve milletine vakfetmiş Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet milletimizin vicdanında dün olduğu gibi bugün de lanetlenmeye mahkumdur. Siyasetin dilini kirleten bu edepsiz alçaklara inat Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz için eserler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Recep Tayyip Erdoğan gibi milletin oylarıyla seçilmiş ve her seçimde bu teveccühü yinelemiş bir lidere söylenen, siyasi ahlaktan yoksun çirkinlikteki ifadeler, milletin vekili olmakla asla bağdaşmaz. Bu seviyesiz iftiralar, hem hukuk önünde hem de milletimizin nezdinde gereken cevabı mutlaka alacaktır."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımıza, bu ülkenin liderine, liderimize, siyasi ahlaktan ve devlet terbiyesinden yoksun bir şekilde dil uzatan düzeysiz şahısların bu mesnetsiz ifadeleri ayaklarımızın altındadır. Parti içi kısır çekişmelerini siyasi alana tahvil edip güya Cumhurbaşkanımızı hedef almaya çalışan bu kirli siyaset anlayışını telin ediyorum." ifadelerini kullandı.

2015’TE CHP’YE KATILDI

Uzun yıllar gazetecilik yapan Tuncay Özkan, AKP’nin iktidarının ilk yıllarınca Biz Kaç Kişiyiz adlı hareket kurmuş ve çok sayıda ‘Cumhuriyet Mitingi’ düzenlemişti. 2015 yılında CHP’ye katılan Özkan, o dönemden sonra İzmir’den farklı dönemlerde milletvekili seçildi. CHP’nin Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapan Özkan, Kılıçdaroğlu’nun basın ile olan ilişkilerini koordine ediyordu. Özkan’ın bu görevi sırasında Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü olarak göreve gelen Ömer Topsakal’ın Özkan’a çok yakın olduğunu biliniyordu.

ADI FETÖ İLE ANILDI

Özkan, 2000’li yılların başında Kanaltürk’ü kurdu, 13 Mayıs 2008 günü sahibi ve kurucusu olduğu Kanaltürk ve bütün yan kuruluşlarını, Bugün gazetesinin de sahibi olan Koza Madencilik A.Ş.'nin sahibi Akın İpek'e 25 milyon dolar muammel bedel karşılığında hisselerin %99.09'unu sattığını açıkladı. Ancak Koza Madencilik A.Ş. İMKB’ye bu bedelin 30 milyon dolar olduğunu bildirdi. Daha sonra FETÖ sürecinde el konulan şirketlerden olan Koza Madencilik A.Ş’ye kanalı neden sattığını ise ‘maddi gerekçeler’ olarak açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda FETÖ’cüler Özkan hakkında TMSF üzerinden el konulan şirketler nedeniyle 95 milyon dolarlık gelir elde etmeyi hedeflediğini iddia etti.

Özkan’ın CHP milletvekili iken ANKA Haber Ajansı ve KRT TV’nin gayri resmi sahibi olduğu sık sık dile getirildi. ANKA’nın 14 Mayıs seçim gecesinde veri akışında sorun olduğu iddiası sonrası Özkan’ın bunu bilinçli yaptığı dile getirilerek gÖrevden alınması istendi.

CHP’de Kılıçdaroğlu sonrası dönemde Özkan’ın başında bulunduğu birimin seçim döneminde reklam için 367 milyon liralık harcama yaptığı da iddia edilmişti. Bazı partililer özellikle Özkan’ı seçim döneminde CHP’nin parasını ‘savurmak’ ile eleştirmişti.

SEÇİM DÖNEMİNDE ÇALIŞMAMAKLA SUÇLANDI

Özkan’ın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olduğunda “Ben de vekil adayı olmayacağım, iddiamıza sahip çıkacağız” dediği, ancak daha sonra milletvekilliği için başvuru yaptığı belirtilmiş. Hatta Özkan’ın bunu soran bazı gazetecilere “Kemal Bey istedi” dediği kulislerde konuşulmuştu. 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine yakın hiçbir ismin İzmir’de aday yapılmamasına tepki gösteren Özkan partililerce seçim döneminde çalışmamak suçlandı.

Etiketler
CHP Tuncay Özkan AKP Recep Tayyip Erdoğan Yılmaz Tunç Ömer Çelik