Liverpool fırtınası dinmiyor! West Ham United'ı 2-0 yendi

Liverpool, Premier Lig'de ertelenen maçta West Ham United'ı 2-0 yendi.

Liverpool fırtınası dinmiyor! West Ham United'ı 2-0 yendi

West Ham United: 0 - Liverpool: 2

Premier Lig'de aralık ayında oynanması gereken ancak ertelenen maçta Liverpool, West Ham United'ı 2-0 mağlup etti ve yenilmezlik serisini sürdürdü.

Premier Lig'in namağlup lideri Liverpool, West Ham United deplasmanından Mohamed Salah (P) ve Alex Oxlade Chamberlain'in golleriyle 2-0 galip ayrıldı.

Bu karşılaşmanın 18. haftada oynanması gerekiyordu; ancak Liverpool'un FIFA Dünya Kulüpler Kupası maçı sebebiyle 29 Ocak 2020'ye ertelendi.

Düşük tempoyla başlayan müsabakanın 33. dakikasında Trent Alexander Arnold'ın sağ kanattan yaptığı ortayı ceza sahası içinde kontrol eden Firmino, pasını Divock Origi'ye bıraktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Origi, Issa Diop'un müdahalesi sonucu yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıyı kullanan Mohamed Salah, Liverpool'u 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Liverpool'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada West Ham United'ın kornerinden sonra kontra atağa çıkan Liverpool'da Henderson topu Salah ile buluşturdu. Salah ise ayağının dışı ile en uçtaki Chamberlain'e pasını bıraktı. Chamberlain, topla ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturarak farkı 2'ye çıkardı.

Maçın en ilginç anı 72. dakikada yaşandı. Liverpool yarı alanından topla ilerleyen Fabinho'dan topu kapan Declan Rice'ın şutunu kaleci Alisson Becker kurtardı. Dönen topta Alexander Arnold, topu dışarı atmak isterken kendi kalesine doğru gönderdi. O top da direkten döndü.

Karşılaşmanın geri kalanında başka gol sesi çıkmadı ve Liverpool, West Ham United'ı 2-0 mağlup ederek eksik maçını tamamladı. 24 maçın sonunda 23 galibiyet ve 1 beraberlikle puanını 70'e çıkaran Kırmızılar, ikinci sıradaki Manchester City ile arasındaki farkı 19'a çıkardı. Ayrıca Liverpool, Premier Lig'de, geçtiğimiz sezon da dahil, yenilmezlik serisini 41 maça çıkardı.

Etiketler
Premier Lig Liverpool West Ham United