Fenerbahçe'ye 160 milyon liralık darbe!

Fenerbahçe'ye devre arasında forma göğüs sponsoru olan Acıbadem Sağlık Grubu, sarı lacivertlilerle olan anlaşmasını feshetti.

Fenerbahçe'ye 160 milyon liralık darbe!

YUSUF DURSUN - FANATİK/ Fenerbahçe'ye devre arasında forma göğüs sponsoru olan Acıbadem Sağlık Grubu, sarı lacivertlilerle olan anlaşmasını feshetti. Bu hafta sonunda yapılacak seçim öncesinde Aziz Yıldırım ve yönetimi bu kötü haberle yıkıldı. Anlaşmadan ötürü takip eden 2 yılda kasaya girecek 30 milyon euronun elden kaçması, yönetimin planlarını alt üst etmiş durumda. Fenerbahçe, 2017-18 sezonu için yaklaşık 8 ayın sonunda ligin ikinci yarısının başlangıcında forma göğüs sponsorluğu için Acıbadem Sağlık Grubu ile 3+3 yıllık anlaşma sağlamıştı. Yapılan bu anlaşmadan yarım sezon için 7.5 milyon euroyu kasasına koyan sarı lacivertliler, kalan 2 yıl için de ilk yıl için 15 milyon euro, ikinci yıl 15 milyon euro olmak üzere kasasına 30 milyon euro (161.7 milyon TL-*bugünkü kurdan) koyacaktı.

Fenerbahçe'ye 160 milyon liralık darbe! - Resim : 1

Diğer 3 yıllık opsiyonlu anlaşmanın detayları da ilk 3 senenin bitiminde görüşülecekti. Sözleşmedeki bir madde de oldukça dikkat çekiciydi. Anlaşmaya göre, fesih durumunda iki taraf için de herhangi bir cezai yükümlülük bulunmuyordu.

Acıbadem Sağlık Grubu, sözleşmede yer alan fesih maddesini kullanarak, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın göğüs sponsorluğundan çekilince kulüp bütçesi ağır bir hasar almış oldu.

Kulübün kasasına sadece yarım sezon ücreti olan 7.5 milyon euro (40 milyon TL) girdi. Sözleşmenin feshedilmesiyle Fenerbahçe, gelecek 2 sezonda Acıbadem Sağlık Grubu'ndan alacağı 30 milyon euroyu elinden kaçırdı.

Bu durum seçim öncesi Aziz Yıldırım ve yönetimini şoka uğrattı.

Etiketler
Fenerbahçe