Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye 'CAS ve şampiyonluk' yanıtı: 'Tam bir şark kurnazlığı'

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe'nin 2010-2011 şampiyonluğu hakkında yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye 'CAS ve şampiyonluk' yanıtı: 'Tam bir şark kurnazlığı'

Trabzonspor Kulübü, 2010-11 sezonu şampiyonluğuyla ilgili İsviçre Federal Mahkemesi'ne açılan davayla ilgili açıklamada yayımladı.

Açıklamada, "Fenerbahçe Kulübü’nün, İsviçre Federal Mahkemesi’ne açılan davanın yargılama giderlerinin tarafımızca ödenmesi kararını da “Trabzonspor, kulübümüze tazminat ödemeye mahkum edildi” ifadeleriyle açıklamasını tam bir şark kurnazlığı" ifadesini kullandı.

Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"2010 – 2011 sezonunda şampiyonluğumuzun çalınmasıyla sonuçlanan şike eylemleri nedeniyle ülkemizde gerekli yaptırımlar uygulanmamıştır. Fenerbahçe ve ilgili kulüpler, gerek UEFA gerekse CAS kararlarıyla şike yaptıkları tescillenmiş ve bu kararlar iki kurumun resmi internet sitelerinden de yayınlanmıştır.

Ancak UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike yapan kulüpler için yaptırımda bulunmamasına müdahale etmemiştir.

Kulübümüzün, TFF’ye müdahale edilmesiyle ilgili UEFA’ya yaptığı başvuru “Yerel federasyonlara müdahale yetkimiz yok. Biz ancak kendi organizasyonlarımız için karar alabiliriz” gerekçesiyle reddedilmiştir.

Bunun üzerine kulübümüzün FIFA’ya yaptığı başvuruda, TFF’ye gerekli müdahalelerin yapılarak şampiyonluğumuzun geri verilmesi ve şike yapan takımların küme düşürülmesi talep edilmiştir. Ancak FIFA da yerel federasyonlara müdahale etme yetkilerinin olmadığından bahisle talebimizi reddetmiştir. Bu karar İsviçre Federal Mahkemesi’ne taşınmış fakat olumsuz sonuçlanmıştır.

Etiketler
Trabzon Fenerbahçe Trabzonspor