Onyekuru'dan Süper Lig'i sarsacak hareket: Ezeli rakibe imza atıyor!

Dün Galatasaray'da şok bir gelişme yaşandı. Sarı- Kırmızılılar'ın transfer gündeminde yer alan Henry Onyekuru bir veda mesajı yayınladı. Bu veda sonrası Süper Lig'i sarsacak gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Onyekuru'dan Süper Lig'i sarsacak hareket: Ezeli rakibe imza atıyor!

Daha önce üç dönem kiralık olarak Galatasaray forması giyen ve yeniden Monaco'dan transferi gündemde olan Henry Onyekuru, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Galatasaray'a veda etti. Fatih Terim'le birlikte fotoğrafını paylaşan Nijeryalı yıldız, "Her şey için teşekkürler ve bol şanslar" diyerek adeta G.Saray defterini kapattı.

Bu veda mesajı sonrası flaş bir gelişme daha yaşandı. Akşam'ın haberine göre; Galatasaray'la ipleri koparan Onyekuru'nun menajeri William D'Avila, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile temasla geçti.

Milliyet'in haberine göre; Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Sergen Yalçın'ın sıcak baktığı genç yıldız için resmen devrede. Siyah- Beyazlılar kısa süre içinde Onyekuru ve kulübü Monaco ile görüşecekti fakat Fenerbahçe elini çabuk tuttu.

Fakat Onyekuru transferinde çok önde olan taraf Fenerbahçe cephesi... Oyuncunun menajeri William D'Avila'nın da teyit ettiği bu görüşmeler sonucunda Fenerbahçe'nin, Onyekuru'nun tapusunu almaya çok yakın olduğu bildirildi.

Yıldız oyuncu Henry Onyekuru'nun hafta sonuna kadar Fenerbahçe ile masaya oturup, sözleşme imzalaması bekleniyor.

İlk olarak 2018-19 sezonunda Everton'dan Galatasaray'a kiralanan Onyekuru, 2019'da Fransız ekibi Monaco'ya transfer olduktan sonra da 2019-20 ve 2020-21 sezonlarının ikinci yarısında kiralık olarak Galatasaray forması giymişti.

Geride bıraktığımız sezonun ikinci yarısında Galatasaray formasıyla 14 maçta süre alan Nijeryalı oyuncu, 5 gollük katkı sağlamayı başarmıştı.

Everton'dan kiralanan ve Galatasaray'da ilk dönemini geçirdiği 2018-19'da ise ligde 31 maça çıkarken 14 gol, 3 asist ile şampiyonluğa büyük katkı sağlamıştı.

Galatasaray'da daha önce forma giymiş futbolculardan Serdar Aziz, Garry Rodrigues, Tolga Ciğerci ve Sinan Gümüş Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştu. Eğer Onyekuru da sarı-lacivertli kulübe geçerse 5. isim olarak tarihe geçecek.

Etiketler
Galatasaray Saray Süper Lig