Finale damga vuran olay! İspanyollar isyanda...

UEFA Uluslar Ligi'nde Benzema ve Mbappe'nin golleriyle İspanya'yı 2-1 yenen Fransa şampiyonluğa ulaştı. İngiliz hakem Anthony Taylor'ın Eric Garcila ile Kylian Mbappe arasındaki pozisyon için verdiği tartışmalı karar maça damgasını vurdu.

Finale damga vuran olay! İspanyollar isyanda...

UEFA Uluslar Ligi finalinde Fransa, İspanya'yı Benzema ve Mbappe'nin golleriyle 2-1 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşmaya İngiliz hakem Anthony Taylor'ın verdiği tartışmalı karar damga vurdu. İspanyol futbolcular, İngiliz hakem için çarpıcı ifadeler kullandı.

UEFA Uluslar Ligi finalinde İtalya'yı kupanın dışına iten İspanya ile Belçika'yı eleyen son dünya şampiyonu Fransa karşı karşıya geldi.

İspanya'yı Benzema ve Mbappe'nin golleriyle 2-1 mağlup eden Fransa, UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğunu ilan eden takım oldu.

İSPANYA'DA OFSAYT İSYANI

Maç sonrası İspanya cephesinde ise Mbappe'nin attığı golün ofsayt olduğu yönünde isyan vardı.

Takımın kaptanı Sergio Busquets, "Hakem, Mbappe'nin golünde Eric Garcia'nın topla oynamak istediği gerekçesiyle ofsayt olmadığını söyledi. Bu mantıklı değil" açıklamasını yaptı.

Finale damga vuran olay! İspanyollar isyanda... - Resim : 1

"BU KURALI KOYANLAR FUTBOL NEDİR BİLMİYOR!"

Pozisyonun kahramanı Eric Garcia ise "Hakem topla oynamak istediğimi ve bana toptan uzaklaşmam gerektiğini söylüyor. Bir defans oyuncusu asla toptan uzaklaşamaz. Umarım bunu değiştirebilirler" dedi.

İspanya'nın tek golünü atan Oyarzabal, "Futbol oynayan herkes bunun ofsayt olduğunu bilir. Bu kuralı koyanlar futbol oynamamış, futbolun ne olduğunu bilmiyordur. Eric topla oynamak istemiyor, onu uzaklaştırmak istiyor. Hakem oynamak istediğini söylüyor. Bu değişmesi gereken bir kural" yorumunu yaptı.

Azpilicueta ise "Bunu anlayamıyorum. Hakem karar vermek için sahada, onu VAR'a çağırmıyorlar. Ofsayt belli ama Eric'in topla oynadığını savunuyor. Pozisyona kararı hakem değil, VAR veriyor. Bunu anlamak benim için zor" diye konuştu.

Etiketler
Fransa İspanya UEFA