Galatasaray kulisleri: 'Dursun Özbek Ankara'dan açık destek alıyor, birkaç gün önce bakandan bizzat duydu'

Gazeteci Barış Pehlivan, Galatasaray Kulübü Başkanlığı'na yeniden aday olan Dursun Özbek'in Ankara'dan da destek aldığı iddiasını aktardı. "Özbek’in bu desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan birkaç gün önce bizzat duyduğu söyleniyor" dedi.

Galatasaray kulisleri: 'Dursun Özbek Ankara'dan açık destek alıyor, birkaç gün önce bakandan bizzat duydu'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Galasaray Spor Kulübü'nde yılan hikayesine dönen başkanlık seçimleriyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Adaylardan Metin Öztürk'ün Özbek lehine çekildiğini, şimdi de diğer aday Eşref Hamamcıoğlu'nun listesinden de fireler olacağının konuşulduğunu dile getiren Pehlivan, şöyle devam etti:

"Galatasaray kulislerinde Dursun Özbek’in Ankara’dan da açık destek aldığı ileri sürülüyor. Öyle ki Özbek’in bu desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan birkaç gün önce bizzat duyduğu söyleniyor. AKP’li Bakan Kurum, Emlak Konut’un genel müdürü olduğu süreçte Özbek de Galatasaray’ın başındaydı. O dönem iki isim, çok tartışılan Florya projesi anlaşmasına imza atmıştı."

NE OLMUŞTU?

2016'da gerçekleştirilen ihaleler kapsamında Galatasaray'ın Florya ve Riva arazileri üzerine 6 milyar lira değerinde konut projeleri geliştirmesi planlanıyordu. Riva arazisi için 761 milyon lira, Florya için de 238 milyon liralık olmak üzere, Galatasaray'ın kasasına yaklaşık 1 milyar lira girmesi bekleniyordu. Ancak ihalenin ardından Galatasaray'ın Florya arazisini belirlenen tarihlerde teslim edememesi süreci çıkmaza sokmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Emlak Konut, 27 Eylül 2019'da Galatasaray’la proje ortaklığı anlaşmasını feshedildiğini duyurdu.

6 Aralık 2019'da ise yeni bir anlaşma imzalandı. Yeni sözleşmede Galatasaray 120 milyon lira ödeyerek Florya arazisini geri alırken; Riva'daki Düşler Vadisi projesi üzerindeki anlaşma ise feshedilen sözleşmedeki şartlarla yenilendi.

Tüm bunlar yaşandığında kulübün başında Özbek vardı. Öztürk'le birlikte Florya projesini hayata geçirerek kulübün borçlarını kapatmak istediği biliniyor.

Etiketler
Dursun Özbek Galatasaray Barış Pehlivan Ankara