'Aç kalan yok, vicdansızlık yapma' diyen Erdoğan sonunda kabul etti: 'Aç, sefil geziyorlar'

Her fırsatta ekonomik krizi görmezden gelen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamasında "Aç sefil geziyor,, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor." dedi.

'Aç kalan yok, vicdansızlık yapma' diyen Erdoğan sonunda kabul etti: 'Aç, sefil geziyorlar'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan ekonomik kriz hakkında çelişkili açıklamalarına devam ediyor.

Enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 69,97 olmuş ve Türk-İş'in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin 253 lira olan asgari ücreti asgari ücreti geçerek 6 bin 17 TL’ye yükselirken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kriz koşullarını reddetmişti.

"AÇ KALAN YOK"

Erdoğan, DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde yaptığı açıklama "Birileri çıkıp aç kaldık diyor, vicdansızlık yapma ne aç kalması. Aç kalan filan yok yeter ki bu noktada dürüst ol, samimi ol. Sürekli olarak yapmış olduğumuz zamlarla, parasal düzenlemelerle vatandaşın imkanlarını nereden nereye getirdiğimiz ortada." ifadelerini kullandı.

Erdoğa aynı açıklamasında "Kur ve enflasyon sorunun üstesinden elbette geleceğiz. Hayat pahalılığının önüne geçecek tedbirleri alarak refah düzeyindeki gerilemeyi süratle düzelteceğiz. İş dünyamızdan destek bekliyoruz. Hiçbir insanımızın çöküşüne izin vermeyeceğiz. Bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne geçerek, bir taraftan gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün derhal önüne geçeceğiz." demişti.

"AÇ, SEFİL GEZİYORLAR"

Erdoğan bugün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda yaptığı açıklamada ise alkol ve sigara vergileri hakkında, "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor,, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor." ifadelerini kullanarak hem yaşam tarzına müdahale edildiğini hem de yurttaşların ekonomik zorluklar içinde olduğunu kabul ederek kendisini yalanladı.

Etiketler
Ekonomik kriz