Galatasaray'a Konya freni

Süper Lig'de 13. haftanın ilk maçında Galatasaray sahasında Aykut Kocaman'ın takımı Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray'a Konya freni

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılışını Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray ile Konyaspor yaptı.

Maça hızlı başlayan henüz 3. dakikada gole yaklaştı. Fernando'nun 25 metreden sert şutunu kaleci Serkan güçlükle önledi. 8'de bu kez Konyaspor etkili geldi. Mariano'nun kaptırdı top sonrası Traore'den önce araya giren Ömer Bayrak mutlak golü önledi.

PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İki takımında sürekli olarak golü aradığı maçta 16'da Eren'in frikiği dışarı giderken, 2 dakika sonra ise Ömer Ali kaleyi bulamadı. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde Galatasaray, Feghouli'nin ortasında kötü bir kafa vuruşu yapan Eren'le bir pozisyondan daha yararlanamadı.

41. dakikada maçın en net gol pozisyonunda Ömer Ali'nin pasına hareketlenen Jahovic karşı karşıya pozisyonda Muslera'yı geçemedi ve ilk yarı başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Konyaspor ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. 51'de yine Jahovic, Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak topu üstten auta gönderdi. 3 dakika sonra bu kez Jahovic'in pasında Milosevic'in ceza sahası içinden şutu Galatasaray savunmasından döndü. Galatasaray kalesinde gol arayışını sürdüren Konyaspor'da 60. dakikada da Ömer Ali Şahiner'in şutu yan direkte patladı.
Maçın 69. dakikasında gol geldi. Mariano'nun sağ çizgiden ortasında Diagne'nin kafa vuruşu Uğur Demirok'a çarparak ağlara gitti ve Galatasaray maçta 1-0 öne geçti.

PENALTI KARARI ÇIKTI

İlerleyen dakikalarda Galatasaray 1-0'lık üstünlüğünü korumayı sürdürdü. 88. dakikada Konyaspor atağında hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. Hakemin kararına sinirlenen Serdar Aziz topu Hüseyin Göçek'in üzerine atınca direkt kırmızı kart görerek Galatasaray'ı 10 kişi bıraktı.

Galatasaraylı oyuncular penaltı pozisyonuna yoğun itirazda bulunurken, VAR incelemesi sonrası Hüseyin Göçek kararını değiştirmedi. Topun başına geçen Skubic maçın skorunu belirledi: 1-1.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 24, Konyaspor ise 18 yaptı.

Etiketler
Konya Galatasaray Saray Süper Lig Konyaspor