Galatasaray'da kıyafet çaldığı iddia edilen çalışanlara hapis istemi

Galatasaray'da oyuncu ve teknik ekip için üretilen özel ürünleri çaldığı ve sattığı iddia edilen kulüp çalışanları hakkında dava açıldı. Berber, masör, şoför çamaşırhane çalışanlarına hapis isteniyor.

Galatasaray'da kıyafet çaldığı iddia edilen çalışanlara hapis istemi

Galatasaray Spor Kulübü'nün tesislerinden futbolculara ve teknik heyete özel üretilen kıyafetleri çalarak internet sattıkları iddia edilen 6 kişi hakkında dava açıldı. Sanıkların "hırsızlık" suçundan 17'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik A.Ş., sponsor firmanın kulüp oyuncuları ile teknik heyet için ürettiği orijinal yeni sezon forma, antrenman yeleği, şort, çorap gibi ürünlerin, şirketin rızası dışında üçüncü kişiler tarafından internet ortamında satışa sunulduğu yönünde savcılığa şikayette bulundu.

Firmanın kulübe verdiği ürünlerin profesyonel standartlarda olduğu, özellikle antrenmanda ve müsabakada görev yapan futbolcuların performansını artırma ve terlemeyi önleme gibi bir çok özelliği bulunduğu anlatılan iddianamede, bu ürünlerin piyasada satılmadığı kaydedildi.

FLORYA'DA SAYIM YAPILDI

İddianamede yer alan bilgilere göre olaylar şöyle gelişti:

Özel üretilen kıyafetlerin öngörülen süreden önce tükendiği anlaşıldı. Kulübün Florya Metin Oktay Tesislerindeki ana deposunda 25 Eylül ve 1 Ekim 2021'de sayım yapıldı. Böylece, futbolcuların konakladığı kamp binasının altındaki depoda da ürünlerin olduğu görüldü. 13 Ocak'ta yapılan sayımda ise tesiste bulunması gereken 2 bin 443 parça ürünün haksız şekilde kulüp dışına çıkarıldığı anlaşıldı. Malzemelerin, ikinci el eşyaların sunulduğu bir internet sitesinde satıldığı tespit edildi.

MALLAR ANTALYA'DA BULUNDU

Araştırma neticesinde Antalya'da bir depoda 6 kolide kısa kollu 276 forma, uzun kollu 50 forma, 16 çift çorap ve 30 şortun bulunduğu, bunların 54'ünün futbolcuların ve teknik heyet için yapılan özel ürünler olduğu öğrenildi. İddianamede, bu 54 üründen 44'ünün orijinal olup piyasada satılmadığı, toplam değerlerinin de 25 bin 487 lira olduğu ifade edildi.

KİMLER YAPTI?

Yapılan araştırmada, sanık Yılmaz Yanık'ın berber olduğu, bir kısım Galatasaraylı futbolcuyla tıraş yapmak için irtibat kurduğu anlatılan iddianamede, sanık Sedat Peker'in kulüpte masörlük, sanık Ahmet Kör'ün de futbol takımında şoförlük yaptığı, sanık Turgut Uygun'un çamaşırhanede çalıştığı, sanık Gürsel Polat'ın ise akademi sorumlusu olduğu aktarıldı.

İddianamede, sanıkların futbolcular veya teknik heyet tarafından kullanılan ürünlere rahatça erişebildikleri belirtilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Bu ürünlerin tedarikçi/sponsor firma veya üçüncü bir firma tarafından dahi üçüncü kişilere satışa sunulmaması, profesyonel standartlara sahip olması, geniş taraftar kitlesine sahip Galatasaray futbolcuları ve teknik heyet tarafından kullanılması, Galatasaray taraftarının yoğun ilgisine neden olmuştur. Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, ürünlere kolayca erişim sağlayan kişiler ile bu ürünleri talep eden kişiler bir araya gelerek yasa dışı bir piyasa oluşturmuşlardır."

6 YILDAN 17 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kulüpte görev yapan sanıkların bir araya gelerek, futbolcuların ve teknik heyetin kullanımına sunulmuş ürünleri hukuka aykırı şekilde ele geçirdikleri dile getirilen iddianamede, sanık Buğra Fatih Ünsal'a satışı yapılarak özel nitelikteki ürünlerin piyasaya arz edildiği ve satıcıların haksız maddi kazanç sağladıkları kaydedildi.

İddianamede, sanıklar Ahmet Kör, Buğra Fatih Ünsal, Gürsel Polat, Sedat Peker, Turgut Uygun ve Yılmaz Yanık'ın "iştirak halinde zincirleme şekilde bina ve eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 6'şar yıl 3'er aydan 17'şer yıl 6'aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Etiketler
Galatasaray Saray