Mbappe'den Olay İtiraf: 'Ciddi Olmadığımı Düşünüyordu Ama...'

Fransa Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Kylian Mbappe, Portekiz'i penaltı atışları sonrası eleyip yarı finale çıktıkları maçın ardından dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Mbappe'den Olay İtiraf: 'Ciddi Olmadığımı Düşünüyordu Ama...'

EURO 2024 yarı final müsabakasında, Portekiz karşısında kazanarak yarı finale yükselen Fransa Milli Takımı'nda Kylian Mbappe, dev turnuvadaki performansıyla şu ana kadar hayal kırıklığı yarattı. Mbappe, önemli olanın kazanmaya devam etmeleri olduğunun da altını çizdi.

OYUNDAN ÇIKTI

Kylian Mbappé, Portekiz'e karşı oynanan çeyrek final maçında performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Fransa'nın yıldız oyuncusu, takımının penaltılarla kazandığı maçın son bölümlerinde belirgin bir şekilde yorgunluk çekiyordu ve maçın son bölümüne doğru oyundan çıktı.

'İLK UZATMA DÖNEMİNDE ZORLANIYORDU'

Get French Football News'in Hamburg'dan aktardığı habere göre, Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, Mbappé'nin sahada kalmasının anlamsız olduğunu belirtti. Oyuncusunun yorgunluğuna vurgu yapan Deschamps, "İlk uzatma döneminde zorlanıyordu, sahada kalmasının bir anlamı yoktu" ifadelerini kullandı.

Mbappe'nin yorucu bir sezonu geride bıraktığını aktaran deneyimli teknik adam, "Kylian her zaman bana ve gruba karşı dürüst olmuştur, bu yüzden taze bir kanla değişmesi normaldi. O yorgun, bu açık. Geçirdiği sezonla buraya gelmek kolay değil. Kendi formunun zirvesinde olmadığını biliyor" ifadelerini kullandı.

'AMA BUNU SÖYLERKEN CİDDİYDİM'

Maçın ardından yaptığı açıklamada Deschamps'ın açıklamalarını doğrulayan Mbappe ise, "Maçın normal süresi sonunda, koçla zaten konuşmuştuk. Devam etmeye karar verdik ama uzatmanın yarısında artık hissedemediğimi, çok yorgun olduğumu söyledim. Turnuva başlamadan önce ne olursa olsun önemli olanın kazanmamız olduğunu söylemiştim. İnsanlar ciddi olmadığımı düşünüyordu ama bunu söylerken ciddiydim ve şimdi yarı finaldeyiz. Sadece bir gol attım ama bu gerçekten önemli değil. Kazanmaya devam ettiğimiz süreced kimin ne kadar gol attığının hiçbir önemi yok" dedi.

Etiketler
Mbappe Fransa Euro 2024