Metin Oktay Anıldı: Türk Futbolunun Efsanesi Unutulmadı

Galatasaray'ın efsane futbolcusu Metin Oktay, vefatının 33. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıldı. Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray yöneticileri, kulüp üyeleri ve Metin Oktay'ın ailesi katıldı.

Metin Oktay Anıldı: Türk Futbolunun Efsanesi Unutulmadı

örende Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Metin Oktay'ın Türk futboluna yaptığı katkılar ve Galatasaray camiasına bıraktığı miras bir kez daha vurgulandı.

Katılımcılar arasında yer alan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk ve 1905 GSYİAD Başkanı Hakan Sarıöz, Metin Oktay'ın Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olduğunu belirterek, onun mirasının yaşatılmaya devam edeceğini ifade etti.

Törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, "Benim adımın Metin olmasının sebebi Metin Oktay’dan geliyor. 1961 yılında Palermo’ya transfer olduğunda rahmetli babam adımı Metin koymuş. O önemlerde milyonlarca Galatasaraylı ailenin evladına bu ismi verdiği gibi. Kendisiyle tanışma onuruna sahip oldum. Kendisiyle maça gittik. Elimden tuttu maça götürdü. Vefat ettiğinde 1991 yılıydı. Erken bir yaşta 55 yaşında vefat etti. Herkes gibi perişan oldum. Bugün Galatasaray, Türkiye’nin en büyük taraftar kitlesine sahipse Metin Oktay abimiz ve onun gibi Türk futboluna hizmet etmiş kıymetli büyüklerimizin büyük etkisi var. Florya Tesislerimizin adı Metin Oktay. Biliyorsunuz Kemerburgaz taşınıyoruz. Oradaki tesislerimizin adı da Metin Oktay. Galatasaray’a katkısı olan birçok isim vardır. Ama kurucu başkanımız Ali Sami Yen’den sonra en büyük sembolümüzdür Metin Oktay. Bugün bir kez daha ruhuna Fatiha okuduk. Onun bıraktığı yerden başarı çıtasını daha ileriye taşımaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA