PFDK'dan Galatasaraylı Oyunculara 1 Maç Ceza
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde çıkan kavga sonrasında harekete geçti. Galatasaraylı futbolcular Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay’a ‘rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareket’ nedeniyle 1'er maç men cezası verildi.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin son dakikalarında iki takımın futbolcuları arasında tansiyon yükselmiş, kırmızı kart gören Galatasaraylı futbolcular Kerem Demirbay ve Barış Alper Yılmaz, Fenerbahçe'den Jose Mourinho'nun yardımcısı Salvatore Foti ile Mert Hakan Yandaş oyundan atılmıştı.
Yeşil sahanın gündemine oturan Galatasaray- Fenerbahçe derbisi sonrasında TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun verdiği cezalar belli oldu.
2 gün önce Fenerbahçe'den teknik direktör Jose Mourinho ile futbolculardan Fred'e üçer, Mert Hakan Yandaş'a da bir maç ceza verdiğini açıklayan PFDK, Galatasaraylı oyuncular içinde kararını açıkladı.
1'ER MAÇ MEN CEZASI
Galatasaraylı futbolcular Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay’a ‘rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareket’ nedeniyle 1'er maç men cezası verildi.
Öte yandan Galatasaray’a taraftarlarının neden olduğu 'saha olayları' ve 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket' nedeniyle 222 bin TL para cezası verildi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalar ise şöyle:
GALATASARAY A.Ş.’nin, 02.04.2025 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 168.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş.’nin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 40/2. maddesi uyarınca 54.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. sporcusu BARIŞ ALPER YILMAZ’ın, rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 58.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. sporcusu KEREM DEMİRBAY’ın, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 58.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
FENERBAHÇE’YE DE CEZA
Öte yandan PFDK, Fenerbahçe'den teknik direktör Jose Mourinho ile futbolculardan Fred'e üçer, Mert Hakan Yandaş'a da bir maç ceza vermişti.
TFF'den yapılan açıklamada karara ilişkin şöyle denilmişti: PFDK'nin,Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile oynanan derbiden sonra "saldırı" gerekçesiyle disipline sevk edilen Mourinho ile ilgili "Jose Mourinho'nun, emsal kararlar dikkate alınarak rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabaka soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 292.500 lira para cezası ile cezalandırılmasına, 3 üyenin eylemin sevke uygun şekilde FDT'nin 44. maddesi uyarınca saldırı olarak değerlendirilerek 5 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile cezalandırılması gerektiği yönündeki karşı oyu ile (oy çokluğu) karar verilmiştir.
Kaynak: DHA