Ölüme neden olan kazayla ilgili davada yeni gelişme: Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un duruşması ertelendi

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un ilk duruşmasında karar çıktı.

Ölüme neden olan kazayla ilgili davada yeni gelişme: Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un duruşması ertelendi

İstanbul Eyüpsultan’da lüks aracıyla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan kaza sonrası ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un duruşması hakkında erteleme kararı verildi.

Hakim Donald Cabell, Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen duruşmada, kaza sonrası oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran anne Tok'un duruşmasına 27 Haziran Perşembe günü devam edileceğini söyledi.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Cabell, Türkiye'nin şikayeti üzerine oğluyla birlikte tutuklanan Tok'un, bir sonraki duruşmaya kadar "tutukluluğunun devamına" karar verdi.

Söz konusu kazada, "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla tutuklu bulunan 17 yaşındaki Cihantimur'un ise ilerleyen saatlerde ayrıca hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Mahkeme önünde toplanan bir grup Türk vatandaşı ise kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin ailesine destek vermek amacıyla "Justice for Murat" (Murat için adalet) yazılı dövizler açtı.

ABD mahkemesinin tutuklama kararında Cihantimur için "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", annesi Tok'un da "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadesinin istendiği kaydedilmişti.

TİMÜR CİHANTİMUR'UN DURUŞMASI ERTELENDİ

Annesi Tok ile birlikte kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ise bugün Türkiye saatiyle saat 21.00'da hakim karşısına çıktı.

Hakim Donald Cabell, Boston John Joseph Moakley Adliyesi'ndeki duruşmada, kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur'un (17) davasının 20 Haziran perşembe günü görülmeye devam edilmesine karar verdi.

Cabell, gri kıyafet giyen ve iki güvenlik görevlisi tarafından adilyeye getirilen Cihantimur'un ikinci duruşmaya kadar tutukluluğunun devam etmesini istedi.

Söz konusu kazayla ilgili, "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslahevindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesi isteğini mahkemeye iletti.

Hakim Cabell, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verirken, sanığın başka bir ıslahevine gönderilip gönderilmeyeceği konusuna ise bir açıklama getirmedi.

Sanık avukatı ayrıca, müvekkilinin "ABD vatandaşı olduğu için ülkede kalarak eğitimine devam etmesi gerektiğini" Türkiye'nin iade talebinin reddedilmesi için gerekçe olarak sundu.

OLAY

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur, 1 Mart gecesi Kemerburgaz yolunda arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durarak kontrol eden gruba cipiyle çarpmış, çarpma sonucu evli bir çocuk babası 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.