40 Yıllık Tesisat Ustaları Açıkladı: Kışın İyi Isıtması İçin Eylül Ayında Peteklere Bu İşlemi Yapın
Uzun süredir kullanılan doğalgaz petekleri, evlerimizi ısıtmada başarısız olabilir. Bu durumun önüne geçmek amacıyla çok daha yüksek derecelerde çalıştırılan kombiler, doğalgaz faturaların şişmesine neden olmakta. Yıllardır doğalgaz tesisatçılığı yapan uzmanlar, sonbahar mevsiminde yapılacak kombi temizliği ile çok daha düşük derecelerde evinizi ısıtmanın tüyolarını paylaştı.
Paslanmış kalorifer peteği nasıl temizlenir?
Kombi kapatılmalıdır. Balkon veya banyoda bulunan vanalarla suyu boşaltabilirsiniz. Boşaltma işlemi bitince kombi giriş vanaları olarak bilinen iki filtrenin vanalarını, anahtar ile açın ve içerisindeki süzgeçleri çıkarın. Bu filtreleri çamaşır suyu koyduğunuz kapta bekletin.
Peteklerdeki radyatör vanalarını alt ve üstlü olacak şekilde kapatın. Petekleri yerinden çıkartıp temizlik için banyoya götürün. Petek içerisine tazyikli su verilerek iyice temizlenmelidir. Su kirliden berrağa dönene kadar işleme devam edin. Sırayla tüm petekleri temizleyip yerlerine takın.
Filtre yerine takılınca da peteklere eski seviyesine kadar su basılmalı. Vanaları kapatıp havalarını almalısınız. Hava alma işlemini petek purjöründen su gelmeye başladığında durdurabilirsiniz. Bu sıraya dikkat etmelisiniz.
Sararan Kalorifer Petekleri Nasıl Temizlenir?
Kalorifer peteğinin çevresini boşaltmalısınız. Peteğin altına havlu veya bez sermelisiniz.
Çamaşır suyu ile petekleri temizleyebilirsiniz. Sünger yardımı ile petekleri ovalamalısınız. İstediğiniz seviyeye geldiğinde nemli bir bezle son kez silin. Ardından kuru bir bezle kurulayın.
Bir kat astar boya ile boyayın. Ardından üzerine bir kat temizlik boyası sürün. Bu sayede ilk günkü beyazlığına kavuşacak.
Kalorifer peteği neyle temizlenmeli?
Kalorifer peteğini temizlemek için bir kovaya su ve sıvı sabun koyun. Nemli bez ile kaloriferin dış cephesini silmelisiniz. Ardından kalorifer peteğini kurulayıp işlemi sonlandırın.