Bir Kardiyoloğun Asla Yapmamanızı Önerdiği 5 Şey
Kardiyovasküler sistemi destekleyecek şekilde beslenmek ve egzersiz yapmak, kalp krizi riskini engelleyen en önemli faktörler arasında sayılıyor. Kalp sağlığı konusunda uzman olan isimler, erken yaşlarda kalp sorunu yaşamamak için asla yapılmaması gereken 5 davranışı listeledi.
GENETİK HASTALIKLARIN LİSTESİNİ HAZIRLAYIN
Kalp krizlerinin büyük bölümü, genetik faktörlere dayanır. Bu nedenle sizin de böyle bir sorun yaşayıp yaşamayacağınız, çoğu zaman ailedeki hastalık öyküsü ile ilişkilidir. Kalp hastalığından muzdarip yakın aile üyeleriniz varsa, bu durum sizi de otomatik olarak riskli gruba itecektir.
Bu duruma engel olmak mümkün olmasa da, düzenli yapılacak tıbbi muayeneler ve kontroller ile oluşabilecek riskleri erkenden tespit etmek ve engellemek mümkündür.
GÖĞÜS AĞRISINI GÖRMEZDEN GELMEK
Sürekli devam eden göğüs ağrısı, kalp krizi vakalarının en yaygın belirtisidir. Daha önce kalp sorunu yaşamamış olsanız bile, göğsünüzde hissettiğiniz uzun süreli hastalık karşısında mutlaka bir kardiyolog muayenesine gitmeniz gerekir. Kalp konusunda erken müdahalenin hayatınızı kurtaracağını unutmayın.
SİGARA İÇMEK
Herkesin bildiği gibi sigara, kalbin en büyük düşmanıdır. Sigaralarda bulunan nikotin ve diğer zararlı kimyasallar, vücuttaki arter duvarına zarar verir. Kolesterol seviyelerini yükselterek kanın pıhtılaşmasına yol açarlar. İstenmeyen bu durum, vücutta birçok kardiyovasküler hastalığın görülmesine neden olur.
Sigara içmiyor olsanız bile, pasif içicilikten kaynaklı sorunlarda bile kalp sağlığınız için ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.