Bir kez bile doğru pişirmemişiz - Sarmanın lezzetli olmasını sağlayan öneri

Sarma pişirirken genelde hep tencerede pişiriyoruz. Oysa fırında da pişirebilirmişiz. Balkanlarda sarmayı genelde fırında pişiriyorlar. Öyle lezzetli oluyor ki! İşte fırında lahana sarması tarifi

Bir kez bile doğru pişirmemişiz - Sarmanın lezzetli olmasını sağlayan öneri

Lahana sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde mutfakların en önemli malzemelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu sebze tam bir şifa deposudur. Oldukça ucuz ve bereketlidir. Soğuk havalara karşı da oldukça dayanıklı olan lahana, kış aylarında kapuskadan turşuya birçok tarifle sofralarımızı süslemektedir.

GERÇEK GÜNDEM -

Peki ya büyük bir keyifle tükettiğimiz lahana sarmasına ne demeli? Etlisi de oldukça nefis olan lahana sarması zeytinyağlı olunca kimsenin hayır diyemeyeceği bir hale gelmektedir. Sizin için enfes bir zeytinyağlı lahana sarması tarifini derledik. Bu tarifimiz çok farklı! Çünkü fırında yapılıyor.

İşte malzemeleri ve adım adım lahana sarmasının yapılış aşamaları...

Bir kez bile doğru pişirmemişiz - Sarmanın lezzetli olmasını sağlayan öneri - Resim : 1

Gerekli malzemeler;

Harcı için: 500 gram kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 adet soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
300 gram kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Fırında lahana sarmasının tarifi

LAHANAYI sıcak suda, yumuşayana dek bekletin. Fazla bekletmeyin lahanalar yoksa erir. Ardından suyunu süzüp, yapraklarına ayırın. Harç için kıyma, pirinç, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. İsteğinize göre başka baharatlarda ekleyebilirsiniz. Lahana yapraklarının içine harcı pay edip, çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Üzeri için tereyağını eritip, unu tereyağında kavurun. Süt ekleyip, karışım muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. İyice karıştırmanız gerekiyor aksi takdirde dibine tutar. Tuz ve karabiber ilave edip, ocaktan alın. Lahana sarmalarını fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hazırladığınız sosu güzelce gezdirin. Bu aşamadan sonra dilerseniz birazda zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye yakın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Peynir eriyince fırından alıp, sıcak servis yapın. İşte fırında lahana sarmasının tarifi bu kadar kolay!

Piştiğinde öyle lezzetli oluyor ki!..