Boğaza kaçan balık kılçığından 1 dakikada kurtulmanızı sağlayan süper yöntem

Balık keyfiniz zehir olmasın. Balık yerken eğer boğazınıza kılçık kaçarsa mutlaka bu yöntemleri deneyin.

Boğaza kaçan balık kılçığından 1 dakikada kurtulmanızı sağlayan süper yöntem

Balık en faydalı besinlerdendir. Ancak çoğu zaman tehlikeli olabiliyor. Kılçık sorunu herkesin başına gelebilecek bir sorundur.

Boğaza kılçık takılması sırasında yanlış müdahale edildiğinde ölümle bile sonuçlanabilmektedir. Balık yerken boğaza kılçık kaçmaması için öncelikle dikkatli olunmasını öneren uzmanlar, kılçık öksürükle çıkmıyorsa mutlaka doktora başvurulması gerektiği uyarısında bulunuyorlar.

Peki balık kılçığını evde kolaylıkla çıkarmanızı sağlayacak bir yöntem yok mu? Elbette var..

Boğaza kaçan balık kılçığından 1 dakikada kurtulmanızı sağlayan süper yöntem - Resim : 1

İşte balık kılçığından sizi kurtaracak yöntem.

Hürriyet'in geçtiği habere göre; Sıvı ve yumuşak yiyeceklerin tüketilmesi, boğazda takılan gıdaların boğazdan kolayca geçmesine yardımcı olacaktır. Daha farklı sert cisimlerin yutulması, boğazda yaşanan tıkanmaları arttırabilir. Mümkün olduğunca sıvı tüketilmesi gerekir. Boğazdan kolayca geçebilecek gıdalar tüketilerek, boğazda kalan gıdalar çıkarılabilir.

PATATES PÜRESİNİ DENEYİN

Balık kılçığından kurtulmanızı sağlayacak en etkili yöntemlerden biri de patates püresi yemek. Bunun için 1 adet patatesi haşlayın ve sonrasında ezin. Ezdiğiniz patatesi yedikten bir süre sonra balık kılçığının çıktığını hissedeceksiniz.

Dilerseniz muzda tüketebilirsiniz.

Tüm bu önerilere rağmen balık kılçığı çıkmamışsa mutlaka uzman bir doktora gitmelisiniz.

BALIK KILÇIĞI İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Balık yedikten sonra ortaya çıkan ve geçmeyen takılma hissiniz varsa bir kulak burun boğaz uzmanına görünmeniz uygun olacaktır.