Hangi Gıdaların Küflü Kısımlarını Kesip Yemek Sağlığa Zararlıdır?
Uzun süre boyunca tüketilmeyen ya da uygun koşullarda saklanmayan gıdalar, aniden küflenebilir. Bu tür durumlarda yemeye niyetlendiğimiz besinin üzerindeki küf miktarının ufak olması, birçok kişinin bu bölümleri keserek geri kalan kısmı yemeyi tercih etmesine neden oluyor. Uzmanlar, ufak bir bölümü küflenmiş bir gıdanın geri kalan kısımlarının yenilip yenilemeyeceğine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.
Genellikle yiyeceklerinizin üzerinde gördüğünüz ve "küf" dediğiniz renkli kısımlar, yiyeceğin içerisinde bulunan mantarların üreme hücreleridir. Canınız bir meyve istediğinde veya gece yarısı acıktığınızda yatağınızdan kalkıp dolabı karıştırdığınızda, küflenmiş gıdalarla karşı karşıya kaldığınız olmuştur.
KÜFLER GIDANIN HER YERİNİ ÇOKTAN SARMIŞ OLUYOR
Bilim insanları, ekmeğinizin yüzeyindeki, meyvelerinizin içerisindeki noktacıklı veya gruplar halindeki küfün arkasında çok daha fazlası olduğu uyarısında bulunuyor. Küfe neden olan mantarların çok küçük bir bölümü gıdanın dışına çıkarak çıplak gözle görülür bir hal alırken, geri kalanı ise besinlerin içerisine doğru dallanıp saçaklanarak gider ve çıplak gözle görülmeleri imkansızdır.
Dolayısıyla, ufak bir küf noktasını kesip, geri kalan bölümü yemeyi tercih ediyorsanız, bu durum bol bol küf yediğiniz anlamına geliyor.