İbn-i Sina'nın reçetesinden - Vücuttan tüm zehri söküp atıyormuş!
Alimlerin alimi olarak bilinen İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında vücudu temizleyen ve vücuttan mikrop atan bitkileri sıraladı. Bu bitkilerin bir çoğu Türk mutfağında da tüketilen bitkilerden. İşte vücuttaki tüm mikropları söküp atan bitkiler.
Dünya çapında ''Tıbbın Babası'' olarak anılan İbn-i Sina, İslam'ın ''Altın Çağı'' olarak anılan döneminin en önemli doktorlarından biri olarak bilinmektedir. Bugün olmuş uyarıları ve tavsiyeleri geçerliliğini korumaktadır. Dünyanın sayılı bilim insanları onun öğütlerini dikkate almaktadır.
Çalışmalarıyla dünya tıp tarihine adını altın harflerle yazdıran İbn-i Sina, aradan geçen yüzlerce yıla rağmen önerileriyle hastalıklara çare olmaya devam etmektedir.
Her hastalık için bir şifa sunan İbn-i Sina, sık sık bin yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında yazdığı tavsiyeleriyle zaman zaman gündeme geliyor.
Hastalık düşmanı besinlerden vücuda kuvvet veren besinlere kadar birçok reçetesi bulunan bilim insanı ve tabip, zehri atan ve vücudu tertemiz yapan bitkilere değinmeyi de ihmal etmemişti.
İbn-i Sina'nın vücuttaki mikropları söküp atan bir reçetesi var. Bu reçetedeki bitkileri kullanırsanız hem bağışıklık sisteminizi güçlendiriyorsunuz hem de vücuttaki zehri söküp atıyorsunuz.
Ensonhaber.com'da yer alan bir içerikte; İbn-i Sina'nın yıllar önce önermiş olduğu bitkilerin listesi paylaşıldı.
Zehri atan ve vücudu tertemiz yapan 10 bitki
Yıllar önce soğuk algınlığından mide problemlerine kadar her hastalığa karşı kendi şifalı ilaçlarını hazırlayan İbn-i Sina, besinlerin şifasını da tek tek açıklıyor.
Turunçgillerin kabuğunun bile şifalı olduğunu belirten ve suyundan reçeline kadar tüketilmesini öneren İbn-i Sina, cevizi ise balla tüketmeyi tavsiye ediyor.
16 yaşında insan sağlığı üzerine çalışmalara başlayan ve tarihe mührünü vuran alimlerin alimi, 4 asır okutulan ''El-Kanın Fi't Tıbb'' adlı eserinde zehri atan ve temizleyen bitkileri de sıraladı.
İbn-i Sina'nın kitabında yer alan bilgiye göre ıspanak, akciğere iyi gelir ve temizleyici etkisi bulunur. Mideye iyi gelen sedef otu ise damarları temizlemekte etkilidir.
Acı biber
Kantaron
Ispanak
Şakayık
Kamış
Sedef otu
Köpek otu
Yabani tere
Akasma
Kökboya
Bu bitkiler arasında yer alan 'Acı biber ve Ispanak' gibi sebzeleri bolca tüketmek gerekiyor. Özellikle acı biberin kansere karşı koruyucu etkileri olduğu bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır.
Milliyet'te yer alan bir haberde de acı biberin kanser düşmanı bir mucize olduğuna dair bilgiler paylaşıldı. Acı biberin içerisinde yer alan “kapsaisin” maddesi birçok tümörün büyümesini ve kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Bu madde enerji üretmekle sorumlu olan hücreye yani mitokondriye saldırıp kanser hücrelerini yok ediyor. Ayrıca birçok derde de deva oluyor.