Kabuklarını sakın atmayın sakın! Kaynatıp içince o sorunu bitiriyormuş!
Soğan kabuklarının şifa olduğunu söylesek... Evet şaşırtıcı ama gerçek.. Türk mutfağının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan soğanın meğer kabukları mucizeymiş! Soğan kabuklarıyla yapılan çayın muhteşem faydaları!
Soğan en sevilen sebzeler arasında yer alır. Mide dostudur. Soğan muhteşem bir şifacıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Araştırmalara göre soğanın mide kanserini önleyen faydaları bulunmaktadır.
Soğan akciğerlerimizi de korumaktadır. Kemik sağlığına da iyi gelen soğan başlı başına bir mucizedir. İngiltere'de yapılan bir araştırmada soğanın bağırsak sağlığına da iyi geldiği ortaya çıkarılmıştır. Uzun yaşayan insanların büyük bir bölümü de soğan tüketmektedir.
EN DEĞERLİ YERİNİ ÇÖPE ATMIŞIZ!
Soğanın mucizeleri saymakla bitmiyor. Ancak soğan kabuğu da çok faydalı çıktı. Soğan kabuğuyla ilgili öğrendiğinizde çok şaşıracağınız bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız. Öğreneceğiniz bu bilgilerden sonra artık soğan kabuklarını çöpe atmaya kıyamayacaksınız.
Halk TV'nin derlediği bilgilere göre; Çöp diye atılan soğan kabuğunu kaynatıp içmek yağ yakımını önemli oranda artırmaktadır. Bu yüzden kilo vermek isteyenler için soğan kabuğu doğal bir mucizedir. Antioksidan içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini de soğan kabuğu güçlendirir. Birçok farklı dış zararlıya karşı vücudu önemli oranda korur ve vücudu mikroplara karşı dirençli hale getirir. Kaynatılarak içilmesi vücuttaki iltihaplanmayı gidermekte dışarı atımını da hızlandırmaktadır.
SOĞAN KABUĞU NASIL KAYNATILIR?
2 avuç kadar soğan kabuğunu bir tencereye ya da derin bir demliğe dökün.
Soğan kabuklarının üzerine 1 litre kadar kaynamış suyu ekleyin.
Kullanılan kabın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar soğan kabuklarının demlenmesini sağlayın.
Sonrasında bu suyu süzerek günde 1 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz. Soğan kabuklarından elde edilen bu su vücudunuzu bir çok hastalığa karşı koruyacaktır.
Soğan kabuğunun iyi geldiği başlıca rahatsızlıklar
*Boğaz Yolunu Temizler.
*Ev Bitkileri İçin Besleyici.
*Ağız ve Diş Sağlığını Korur.
*Ödem Atıcıdır.
*Hücre Yeniler.
*Uykuyu Düzenler.
*Kan Şekerini Dengeler.
*Böbrekleri Temizler.
Kaynak: Halk TV- Gerçek Gündem