Pişirdiğiniz pilavı çok daha lezzetli hale getiren küçük bir aşçılık sırrı

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir pilav. Peki pilavın lapa olmaması için neler yapılır? Lezzetli bir pilav pişirmenin püf noktaları..

Pişirdiğiniz pilavı çok daha lezzetli hale getiren küçük bir aşçılık sırrı

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan, kuru fasulyenin tamamlayıcısı, köftenin vazgeçilmezi pirinç pilavının tarifi kolay gibi görünse de aslında değil. Pilavın kıvamını tutturmak çok zordur. Pilavı pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Genelde lokanta ustalarının yapmış olduğu pilavlar çok daha lezzetli oluyor. Peki güzel pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?

Pilav için pirinç seçimi çok önemlidir. En uygun pirinç aşçılara göre baldodur. Suyunu güzelce çektiği için pilavınız bu pirinç sayesinde asla lapa olmayacaktır.

Pişirdiğiniz pilavı çok daha lezzetli hale getiren küçük bir aşçılık sırrı - Resim : 1

Pilavınızı yapmadan önce mutlaka pirinci yarım saat kadar sıcak suda bekletmelisiniz. Ardından suyun altında pirinçleri iyice yıkayın. Böylelikle kalan nişastadan da pirinçler arınmış olacaktır. Pilavınızın tel tel olmasını sağlayacaktır.

Pilavı yaparken tencere seçimi de çok önemlidir. Pilav için derin bir tencere yerine geniş bir pilav tenceresi kullanmak gerekiyor. Bu sayede pirinçler hızla ısınır ve pişirirken kırılmazlar. Küçük tencerede pirinçler pişip kabardığında tencereye sığmıyor ve pilavın dibi tutuyor.

Pişirdiğiniz pilavı çok daha lezzetli hale getiren küçük bir aşçılık sırrı - Resim : 2

Pilavı pişirirken mümkünse tereyağı kullanın. Bu sayede pilavınız çok daha lezzetli olacaktır. Yağı tencerede güzelce kızdırıp ardından da pirinçleri yağda tuzla birlikte kavurun. Tuz pirinçlerin kırılmasını önleyecektir. Pirinçler iyice kavrulup şeffaflaşınca 1 ölçü pirince 1,5 ölçü kaynar suyu ilave etmek gerekiyor. Bu suyun tavuk suyu olmasına özen gösterin. Marketlerde satılanlar yerine evde kendi haşlamış olduğunuz tavuğun suyunu kullanırsanız pilavınız çok daha lezzetli olur. Tüm ustalar da zaten pilav yaparken gerçek tavuk suyu kullanmaktadır.

Bu yüzden aşçıların yaptığı pilavlar çok daha lezzetlidir.