Mansur Yavaş'a yabancı heyet ziyaretleri sürüyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yurt içi ve yurt dışından ziyaretler sürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yurt içi ve yurt dışından ziyaretler sürüyor.
Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti.
Başkan Yavaş makamında ayrıca Birleşik Krallık Refah Fonu ekibi ile de bir görüşme gerçekleştirdi.
EĞİTİM VE YEREL HALKA ENTEGRASYON ŞART
UNHCR Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp ve beraberindeki heyetin ziyaretinde mültecilerin toplumsal entegrasyonu ve mültecilerle ilgili projeler gündeme geldi.
“Uzun süredir Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisindeyiz ve bu iş birliğinin artarak devam etmesini umuyoruz” diyen Lumpp, Başkent’te hayata geçirilen “Mesleki Eğitim Merkezi Projesi”ni önemsediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:
“Birçok farklı kurum ve kuruluşu bir araya getirmesi ve iş gücü piyasasına erişim imkanı tanıması açısından çok önemli bir girişim olduğunu düşünüyoruz. İş birliğine örnek oluşturması açısından kendisine yapılan yatırımı geri dönüştürecek bir proje olduğunu düşünüyoruz. Şimdilerde ilk mezunlarını vermek üzere.”
Mültecilerin halkla entegrasyonu için eğitim projesini desteklediklerini belirten Başkan Yavaş ise şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ülkemizin her yerinde mültecilerle yerel halk arasında tartışmalar ve kavgalar artmaya başladı. Halkta ‘Devlet Suriyelileri besliyor, bize bakmıyor’ gibi bir intiba oluştu. Benim Belediye Başkanı olarak böyle bir bakış açım yok. Bu insanların mutlaka eğitilmesi gerekiyor. Bu ülke içerisindeki bakış açısını değiştirecek ve meydana gelen çatışmayı engelleyecek şey, eğitilip entegre olması. Başka bir çare yok. Bunun farkındayız.”
MÜLTECİLER İÇİN DESTEK ÇAĞRISI
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir Suriyeli ailelere düzenli yardımda bulunduğunu da anlatan Başkan Yavaş, Birleşmiş Milletlere ve Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrı yaparak, destek talebinde bulundu:
“İmkanlarımız ölçüsünde Suriyelilere de yerel halka da yardım yapıyoruz. Dolayısıyla bizim de kaynaklarımız sınırlı ama bu yardımları ortak bir programla daha da geliştirebiliriz. Bunu paylaşırsak, bizim Ankara’daki kendi vatandaşımıza biraz daha fazla yardım etme imkanımız olacak. En azından ‘Suriyelilere ayrıcalık tanınıyor’ anlayışı ortadan kalkacak, aradaki gerginlik kalkacak. Bunu mutlaka birlikte gerçekleştirmemiz lazım.”
“BİRLEŞİK KRALLIK REFAH FONU GELECEĞİN ŞEHİRLERİ PROGRAMI”
Başkan Yavaş makamında ayrıca İngiltere Büyükelçiliği ve İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’ndan gelen heyet ile de görüştü.
Birleşik Krallık Refah Fonu Ekibi, Başkan Yavaş’a, “Refah Fonu Geleceğin Şehirleri” programı ve bu program kapsamında Ankara için dizayn edilen projeler hakkında bilgi verdi.
Birleşik Krallık Hükümeti’nin 10 ülkede yürüttüğü program ile doğrudan şehir yönetimleriyle iş birliği yapılarak, kentsel planlama, ulaşım ve kentsel dirençlik alanlarında projeler üretiliyor. Şehirlerin ekonomik kalkınmasının amaçlandığı program kapsamında Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Bursa olmak üzere üç kent seçildi.
ANKARA İÇİN BİSİKLET YOLU VE KENTSEL PLANLAMA ÖNCELİK
Ziyarette programa alınan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan“Kent İçi Bisiklet Stratejisi ve Master Planının Geliştirilmesi Projesi” ile Çankaya Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilecek “Kentsel Planlamaya Yönelik Kamusal Alanların Erişilebilir Hale Dönüştürülmesi İçin Tasarım Kapasite Gelişim Projesi” de gündeme geldi.