CHP'li Karaca: Gerekirse Erdoğan'a çıkarız

CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Bakan sözler vermişti. Gerekirse Erdoğan'a çıkacağız" dedi.

CHP'li Karaca: Gerekirse Erdoğan'a çıkarız

AKP hükümetinin her seçim döneminde "Biz Haliç'i temizledik. Fethiye körfezi çocuk oyuncağı"şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Bakan sözler vermişti. Gerekirse Erdoğan'a çıkacağız" dedi.

Fethiye Körfezi'nin renk değiştirmesiyle başlayan körfez tartışması Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın açıklamaları ile farklı bir boyut kazandı. Körfezi temizleme maliyetinin altından Fethiye Belediyesi’nin çıkamayacağını ifade eden Başkan Alim Karaca, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın bu konuda sözler verdiğini hatırlatarak, “Sadece Büyükşehir Belediyesini ve MUSKİ’yi suçlayarak bir yere varamayız. Bu konuda siyasi ayrım yapmamalıyız. Körfezi temizleyeceksek, iktidar, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi, STK’lar hep beraber bu sorunu çözmemiz gerekiyor” dedi.

CHP'li Karaca: Gerekirse Erdoğan'a çıkarız - Resim : 1

CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın sözleri şöyle:

"Çevre ve Şehircilik Bakanı Fethiye körfezinin temizleneceğine dair sözler vermişti, hatırlatacağız. Farklı siyasi partiler ve STK’larımız ile birlikte Ankara’ya çıkarma yapacağız. İlgili Bakanlarımız ile görüşeceğiz. Gerekirse Cumhurbaşkanı ile de görüşürüz. Biz körfezdeki sorunu biliyoruz. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fethiye’ye geldiğinde körfezin temizliği ile ilgili sözler vermişti. Sadece Fethiye Belediyesi bütçesi ile körfezin temizliği mümkün değildir. Daha önce 125 milyon gibi bir rakamla yapılabileceğini ifade etmiştim. Ancak şu an bu rakamlar 200 milyonu aşmaktadır. Sadece körfezin temizliği de yetmiyor. Körfeze bağlı tüm kanalların betonlaştırılmadan, rehabilite edilmesi gereklidir. Geçtiğimiz günlerde Erasta AVM’nin yanından geçen kanalı inceledim. Simsiyah su akıyor. Buradan yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyorum. Fethiye körfezinin temizliği yapılmalı, dereler ıslah edilmelidir."

CHP'li Karaca: Gerekirse Erdoğan'a çıkarız - Resim : 2

Etiketler
Fethiye