Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) olağan yönetim kurulu toplandı

Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) olağan yönetim kurulu 67. kez toplandı.

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) olağan yönetim kurulu toplandı

Türkiye’de 26 bölgede mevcut siyasi açıdan en renkli ajansı, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı oldu.

Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) olağan yönetim kurulu 67. kez toplandı.

Kars'tan Havadis'in haberine göre; Yönetim kurulu toplantısı dönem başkanı Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında Kars, Ardahan Ağrı ve Iğdır valileri, 4 ilin belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, genel sekreter ile ticaret ve sanayi odası başkanlarının katılımıyla Kars’ta gerçekleştirildi.

67. kez bir araya gelen SERKA olağan yönetim kurulu toplantısı, belediye başkanları açısından son derece renkli olması dikkat çekti. Toplantıya katılan Kars, Ardahan ve Ağrı Belediye başkanlarının daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında milletvekili olarak görev yapmaları önemli bir ayrıntı olarak göze çarptı. Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın AK Parti’den, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in HDP’den ve Faruk Demir’in de CHP’den doğdukları şehrin belediye başkanı olmaları ve biyografilerinin dolu olması dikkat çekti.

HDP’li ve CHP’li belediye başkanlarının da yönetim kurulunda yer alması nedeniyle renkli bir yönetim kuruluna bürünen SERKA’da olduğu gibi 4 ilde de, devleti yöneten kurumların ikici sırasında ki organı olan belediyeler ile başta valilik olmak üzere tüm kurumlar arasında koordinasyonun kalkınma ve huzur açısından büyük önem arz ediyor. Çünkü Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da hali hazırda seçilmişler ve atanmış yöneticiler arasında mevcut olan çok renkliliğe rağmen, yöneticiler arasında zaman zaman soğuk rüzgarların estiği dikkatlerden kaçmıyor ve 4 ilin kamuoyunda sık sık dile getiriliyor.

Öte yandan toplantıya katılan Iğdır Valisi Enver Ünlü dışında Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ağrı Valisi Süleyman Elban ve Kars Valisi Türker Öksüz’ün de son bir yıl içerisinde göreve gelmeleri bakımından yönetim kurulu üyelerin değişmesi de önemli bir ayrıntı olarak öne çıktı.

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI SAVCI SAYAN

Hatırlatmak gerekirse Ağrı’nın Tutak ilçesine doğan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan bir dönem AK Parti Milletvekili olarak görev yaptı. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği ve Ağrı'da CHP il ve ilçe başkanlıklarında bulundu. Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde töre cinayetleri, kadınların eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir.

ARDAHAN BELEDİYE BAŞKANI FARUK DEMİR

Ardahan’ın Hanak ilçesinde doğan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Türk Halk Müziği sanatçısı olarak başta TRT olmak üzere, Anadolu’nun çeşitli yörelerinde kültürel araştırma ve derleme çalışmalarının yanı sıra TRT Ankara Televizyonu ve TRT’nin diğer kanallarında uzun yıllar Program danışmanlığı ve sunuculuk yaptı. Bu çalışmalarını 1987’den 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü.1999 yıllında Demokratik Sol Parti’den 21. Dönem Ardahan milletvekili olarak görev yaptı. 31 Mart seçimlerinde de CHP’den doğduğu kent Ardahan’ın belediye başkanı oldu.

KARS BELEDİYE BAŞKANI AYHAN BİLGEN

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğan Ayhan Bilgen ise 1970 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Gazeteciliği dışında, Mazlum-Der Ankara Şube Başkanlığı ve genel yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Mayıs 2006'da kurumda iki yıl için genel başkanlığa seçildi. 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde HDP 'nin Adana Seyhan ilçesi başkan adayı oldu. Daha sonra Haziran 2014'te Halkların Demokrat Partisi'nin ikinci olağan kongresiyle genel başkan yardımcılığına getirildi. 2015 yılında yapılan 25. Dönem Genel Seçimlerinde Kars'tan HDP milletvekili seçildi.1 Kasım 2015 tarihinde Türkiye genelinde yapılan erken seçimlerde Kars ilinden tekrar seçilerek 26. Dönem Kars Milletvekili olarak görev yaptı. 2015 Ağustos ayında HDP'nin ilk parti sözcüsü oldu. 2018 Genel Seçimleri, HDP’den Kars Milletvekili oldu. Ayhan Bilgen, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde HDP'nin Kars Belediyesi Eş Başkan Adayı oldu.

IĞDIR BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR AKKUŞ

Iğdır’ın Yüzbaşılar Köyünde doğan Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş ise Niğde Üniversitesi Mahalli İdareler-Yerel Yönetimler Bölümünde eğitim aldı. İş adamı olan Akkuş, 2005 yılına kadar HADEP-DEHAP Gençlik Kolları Sekreterliği ve Başkanlığı görevlerini üstlendi. Mahalle ve köy komisyonlarında ve partinin seçim çalışmalarında aktif görev aldı. Referandum ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üst komisyon sorumluluğunu üstlenerek parti çalışmalarında bulundu. 2014 yılında belediye başkanı aday adayı oldu. 2018 milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olarak çalışmalarda bulundu. 2018 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Yaşar Akkuş 31 Mart yerel seçimlerinde ise Iğdır belediye başkanı adayı olarak HDP'den katıldı.

Etiketler
Kars