Eşitlik oyunda: 'Let's WoW' diyenler OGEM'de bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oyun Geliştirme Merkezi (OGEM) ve Women in Games Turkiye iş birliğiyle Eşitlik Oyunda “Let’s WoW” Hackathonu düzenlendi.

Eşitlik oyunda: 'Let's WoW' diyenler OGEM'de bir araya geldi

Dijital oyunların anlatı ve etkileşim gücüyle toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek, bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oyun Geliştirme Merkezi (OGEM) ve Women in Games Turkiye iş birliğiyle Eşitlik Oyunda “Let’s WoW” Hackathonu düzenlendi.

14-15 Mart tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oyun Geliştirme Merkezi’nde (OGEM) gerçekleştirilen hackathon için yapılan 200 başvuru arasından farklı yeteneklere sahip 30 kadın ve 20 erkek katılımcı seçildi.

Hackathon öncesinde; İBB kuruluşu Medya AŞ Genel Müdürü Pınar Türker, British Council Sanat Direktörü Esra Aysun, Women in Games Turkiye Kurucusu Simay Dinç, Oyunder Direktörü Tansu Kendirli, UNOG Direktörü Sercan Muhlacı, TikTok Türkiye’den İpek Türkman ile İdil Sükan, Selen Lun, Deniz Çağlı, İpek Türkman, Melih Gürel gibi geliştirici ekosistemi ve oyun dünyasından isimler, konuşma ve sunumlarıyla katılımcıları etkinlik için hazırladı.

Sunum ve hazırlık aşamalarının ardından 8 gruba ayrılan katılımcılar; fikir, senaryo ve kodlama çalışmalarına başlayarak, 36 saat süren oyun geliştirme sürecinin bir parçası oldular.

Mentor desteğiyle fikirlerini işleyen katılımcılar, oyun kodlamalarını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürürken hem bu eşsiz deneyimin tadını çıkardılar hem de benzer ilgi alanları olan hackathon arkadaşlarını tanıma fırsatı elde ettiler.

8 TOPLUMSAL PROBLEM İÇİN 8 OYUN

8 takım; oluşturdukları 8 farklı oyun senaryosu ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, gelir adaletsizliğine ve günlük hayattaki ön yargılara dikkat çekecek oyunlarını geliştirdi;

-Super Cat Games ekibi ‘Equal Judges’ adlı oyunuyla “çalışma ortamındaki ön yargılara”,

-Don’t Panic ekibi ‘Still’ adlı oyunuyla “toplumsal cinsiyet eşitsizliğine”,

-The Truffle ekibi ‘Equly’ adlı oyunuyla “gelir adaletsizliğine”,

-Safe Zone ekibi ‘Who are u?’ oyunuyla “iş görüşmesinde karşılaşılan ön yargılara”,

-Herumetto ekibi ‘One Wish’ oyunuyla “günlük hayatta karşılaşılan cinsiyete dayalı ön yargılara”

-Seven ekibi ‘Eva’s Dilemma’ adlı oyunuyla “eğitim hayatında eşitsizlik ve günlük yaşamda kadına atanan görevlere”

-BBY ekibi ‘Baby Shower’ adlı oyunuyla “doğumdan iş hayatına kadar kadının karşılaştığı ön yargılara”

-High5 ekibi ‘Wake up’ adlı oyunuyla “iş yaşamında ve günlük hayatta seyirci olduğumuz ön yargılara” dikkat çekti.

Etiketler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul