Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor

Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, “4 yıldan fazla süredir yaptığımız ‘Sosyal Belediyecilik’ hizmetlerinin, 16 yıldır ülkemizi yöneten iktidar tarafından örnek alınması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor

Göreve geldiği gün makam koltuğunu bahçeye indirerek halkla buluşan ve farkındalığını ortaya koyan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, görevi devraldığı 2 Nisan 2014’ten itibaren birçok ilklere de imza atarak, halkın arasında ‘İlklerin Başkanı’ olarak anılmaya başladı. Makam aracı uygulamasına son vererek başlattığı farkındalığı, her mahalleye semt kreşi, her semte emekli dinlenme evi, kadın sohbet evi, engelli vatandaşlara özel yüzme havuzu, ücretsiz semt pazarı araçları, semt pazarlarını soğutma sistemi ile sürdüren ve Türkiye’deki ilkleri Çukurova’ya kazandıran Başkan Soner Çetin, halkın yaşam kalitesini yükselten projeleriyle, sosyal belediyecilikte yeni bir çığır açtı. Başkan Soner Çetin, ilçede gerçekleştirilen projeleri Milliyet’e değerlendirdi.

‘Örnek alınmak güzel’

Katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışı çerçevesinde ‘Sosyal Belediyeciliğin’ en güzel örneklerini uyguladıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü ettiği ‘Gönül Belediyeciliği’ hedefi, bizim 4 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiğimiz, ‘Sosyal Belediyecilik’ hizmetlerinin diğer adıdır. Bizim 4 yıldan fazla süredir yaptığımız hizmetlerin, 16 yıldır ülkemizi yöneten iktidar tarafından örnek alınması ve isim değiştirilerek, bu hizmetleri kendi partisinin belediyelerine hedef olarak koyması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Biz bu hedefi çoktan gerçekleştirdik. Proje ve uygulamalarımız incelendiğinde bunu herkes görecektir” dedi.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor - Resim : 1

Ücretsiz pazar servisi

Kapalı semt pazarlarıyla halka hizmet veren ve özellikle kadınları yazın sıcaktan, kışın ise yağmur ve çamurdan kurtarmak için, semt pazarlarına ücretsiz pazar servisleri tahsis eden Başkan Soner Çetin, bu hizmetiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Vatandaşları evlerinin önünden alan klimalı servis araçları, alışverişlerini yapan vatandaşları semt pazarından evlerinin önüne kadar götürerek, halkı büyük bir zahmetten kurtardı. Başkan Çetin, “Halkımızın refahını düşünerek yaptığımız projelerimiz devam edecek” diyerek, her yeni hizmetin ardından bir yenisi için adımlar attı.

Türkiye’nin en yeşil kenti

Çukurova ilçesi, park ve yeşil alan bakımından Adana’nın en yeşil ilçesi. Başkan Soner Çetin’in göreve geldiği 4,5 yıl içinde toplam 202 park bulunan ilçede, 56 yeni park yapıldı, 28 park tamamen yenilendi. Park yapım çalışmalarını sürdürürken, yeşil alanları koruyan ve çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için de spor aletlerini parklara kazandıran Başkan Çetin, halkın huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesi için sosyal belediyecilik anlamında çok önemli hizmetlere imza attı.

Mahallelere emekli evi

Başkan Soner Çetin, yıllarını çalışarak geçirmiş emekliler ve kadınlar için de her semte emekli dinlenme evleri ve kadın sohbet evleri yapımı için düğmeye bastı. Çay ve kahve ikramlarının ücretsiz yapıldığı, yerel ve ulusal gazetelerin bulunduğu, içinde kütüphanelerin de yer aldığı dinlenme ve sohbet evleri, halkın takdirini kazandı. Emekli dinlenme evleri ve kadın sohbet evlerinin her mahalleden talep edildiğini belirten Başkan Soner Çetin, bugüne kadar 9 emekli dinlenme evi ile 4 kadın sohbet evinin hizmete açıldığını ve halk tarafından büyük memnuniyetle kullanıldığını vurguladı. Başkan Çetin, bu projelerin sayısını artırmak için proje ve yer tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Gıda Bankası umut oluyor

Göreve geldiği gün kurulması için talimat verdiği ve ilk ay ihtiyaç sahiplerine gıda yardımlarının yapıldığı Gıda Bankası ile halka umut olan Başkan Soner Çetin, her ay 5 bin ihtiyaç sahibi aileye yaptığı gıda yardımı ile de halkın takdirini topluyor. Başkan Çetin, hayırseverlerden elde edilen yardımların, ekipler tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine her ay aralıksız dağıtıldığını belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde, her zaman halkımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor - Resim : 2

Çalışan annelere jest

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘Her mahalleye bir semt kreşi’ projesini hayata geçirdi. İlkini belediye binasının bahçesine kuran Başkan Çetin, kısa zamanda, diğer semtlere de semt kreşleri yapımı için düğmeye bastı. Kısa sürede sayıları 7’ye ulaşan semt kreşlerine, öncelikli olarak çalışan annelerin çocuklarının kayıtları alınıyor. Kreşlere çok büyük talepler olduğunu belirten Başkan Çetin, “Bizim yaptığımız semt kreşi projesi, daha sonra tüm belediyeler tarafından yapılmak istendi” dedi.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor - Resim : 3

Soğutma sistemi pazarcıları rahatlattı

Adana’nın kavurucu sıcaklarında, semt pazarlarına alışverişe giden vatandaşlarla pazar yerinde sohbet eden Başkan Çetin, halkın isteğini sorduğunda, sıcaklara çözüm getirmesi istendi. Başkan Çetin, ekibine talimat vererek, bu talebi yerine getirebilmek için proje üretilmesini istedi. Semt pazarlarının soğutulması için yapılan proje ile iklimlendirme çalışmaları başladı. Başkan Çetin kapalı semt pazarını soğutarak, halkın gönlüne taht kurdu.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor - Resim : 4

On binlerce kişiye kıyafet yardımı

Halkın kullanmadığı kıyafetlerin, değerlendirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine iletilmesi için Çukurova’nın dört bir yanına ‘Giysi Toplama Kutuları’ koyulması için talimat veren Başkan Soner Çetin, yaklaşık 700 kutuyla toplanan kıyafetlerin kullanılabilir olanlarını, yıkandıktan sonra Hayır Çarşısı’nda ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulduğuna dikkat çekti.

Başkan Çetin, bu hizmetie binlerce çocuğun ve ihtiyaç sahibinin, özellikle bayramlarda ve mevsim geçişlerinde kıyafet ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor - Resim : 5

Engelsiz Çukurova

Çukurova’yı engelsiz hale getirmek için düğmeye basan Belediye Başkanı Soner Çetin, bölgenin ilk ve tek engelsiz yüzme havuzunu faaliyete geçirerek, yaz-kış, engelli vatandaşların kullanımına açtı.

Görme engelliler için kütüphane, yine engelli çocukların eğlenebileceği engelsiz park, engelsiz fitness salonu gibi hizmetlerle, Adana’da ilkleri gerçekleştirdi. Başkan Çetin, işyerlerinin ve yeni yapılacak binaların da engelsiz olarak projelendirilmesi için meclis kararı aldırarak, Çukurova’yı engelsiz kent haline getirdi.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor - Resim : 6

‘Sen Sor Başkan Cevaplasın’

“Belediye Başkanlığım süresince en mutlu olduğum an, halkla içiçe olduğum anlardır” diyen Başkan Soner Çetin, göreve geldiği gün başlattığı halk günlerini her hafta cuma günleri aralıksız sürdürülüyor. Halk gününe katılamayan vatandaşlar için, her semtte sabah 06.00 toplantıları düzenleniyor. Başkan Çetin, halk gününe gelemeyen vatandaşlarla gün doğmadan buluşup, sorunlarını dinleyerek, çözümler üretiyor. Bu toplantılara katılamayanlar içinse ‘Sen Sor Başkan Cevaplasın’ projesiyle, sosyal medya üzerinden halkın taleplerine bire bir cevaplar veriliyor. Başkan Çetin, sorunları yerinde inceletip, sorun ve talepleri çözüme kavuşturuyor.

Çukurova’da yaşam kalitesi yükseliyor - Resim : 7

Adana’nın çehresi parklarla değişti

Başkan Soner Çetin, temalı parklarla da Adana’nın çehresini değiştirdi. Çocuklar için masal park, kütüphaneli park, mangal park, satranç parkı gibi parkları da halkın beğenisine sunan Başkan Çetin, her semte kurduğu su oyun parkları ile de farkındalığını sürdürdü. (Milliyet)

Etiketler
Çukurova Soner Çetin