Yeşilova Höyüğü'ne 80 bin ziyaretçi
Yeşilova Höyüğü ve Bornova Belediyesi Ziyaretçi Merkezi ziyaretçi akınına uğruyor.
İzmir’de yerleşik hayatın 8500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan buluntuların çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü ve Bornova Belediyesi Ziyaretçi Merkezi ziyaretçi akınına uğruyor. 2014 yılı Mayıs ayında açıldığı yıl 5 bin kişiyle başlayan ziyaretçi sayısı 2018 yılı itibariyle 80 bin kişiye ulaştı. Kentin içinde yaşayan bir tarih-kültür alanı olan Merkez, 7’den 70’e herkesi ağırlıyor.
Türkiye’nin en kıymetli arkeolojik alanlarından biri olan Yeşilova Höyüğü ve Bornova Belediyesi Ziyaretçi Merkezi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. Açıldığından bugüne sadece bir atık pil karşılığında gelen ziyaretçiler, uzmanların rehberliğinde merkezi gezip aktivitelere katılabiliyor. Yazının bulunmasından önceki dönemi inceleyen prehistoria alanında uzman arkeologlardan bilgi alan ziyaretçiler, arkeo-park ve neolitik köyde bundan 8 bin 500 yıl önce İzmir’de yaşamış insanların günlük yaşamlarında neler yaptıklarını yaşayarak öğrenebiliyor. Ziyaretçiler ayrıca Bornova Belediyesi Ziyaretçi Merkezi’nde sergilenen eserleri de inceleme imkanına sahip oluyor.
Aktivitelere de ev sahipliği yapıyor
Anaokulu öğrencilerinden, Türkiye’nin birçok yerinden mimarlık , arkeoloji ve turizm öğrencilerinin de ziyaret ettiği merkez, sergi, söyleşi, yarışma ve konferans gibi birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar 6 defa ödül kazanan Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, İzmir’in en çok ziyaretçi çeken alanlarından biri olma özelliğiyle dikkat çekiyor.
Turizm kenti olmak istiyoruz
En önemli hedeflerinden birinin Bornova’yı aynı zamanda bir turizm kenti haline getirmek olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Yeşilova Höyüğü sadece Bornova değil, İzmir’deki en eski yerleşim alanı. Biz de Bornova Belediyesi olarak bu alanı tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi de bu anlamda çok önemli. Burayı da içine alan kültür turları düzenliyoruz ve Bornovalıların öncelikle kendi kentlerindeki tarihi ve doğal değerleri tanımalarını sağlıyoruz.” dedi.