Karabağlar’da “Şehir Hastaneleri” Paneli

Karabağlar Kent Konseyi tarafından “Şehir Hastaneleri” konulu panel düzenlendi.

Karabağlar’da “Şehir Hastaneleri” Paneli

Karabağlar Kent Konseyi tarafından “Şehir Hastaneleri” konulu panel düzenlendi. Panelde şehir hastaneleri projesinin ithal proje olduğu, 2019 da açılması planlanan söz konusu hastanenin açıldığında Bozyaka ve Yeşilyurt gibi Devlet Hastaneleri’nin kapatılacağına dikkat çekildi.

Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar, muhtarlar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkın malını halka teslim edin

Panel öncesi konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, siyasi iktidarın ülkenin değerlerini koruyoruz diyerek Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ürettiği ne varsa ya sattıklarını ya da özelleştirdiğini belirten Selvitopu, bu ülkenin daha önce de ekonomik sıkıntı yaşadığını ancak ilk kez bu kadar farklı boyutlara ulaştığını söyledi. Şehir hastanelerinde olduğu gibi aynı sıkıntının Karabağlar’da da yaşandığının altını çizen Selvitopu, “İşte üniversite alanı illa bir tarafını konut alanı yapmak istiyorlar. Biz diyoruz ki Karabağlar’da yeteri kadar konut stoku var. Niye yapmak istiyorsunuz? Çünkü her projede olduğu gibi arkasında başka şeyler var. Çevremizdeki halkın malı hazine yerlerini farklı değerlendirme girişimleri var. İşte Poligon Deresi, 200 hektarlık bir alan var. Fuarın 5 misli. Biz bu alanın Karabağlar ve İzmir halkına bırakılmasını istiyoruz. Ve direneceğiz. Kolay kolay orayı ranta teslim etmeyeceğiz, sahip çıkacağız. Dönemin Başbakanı oranın 45 hektarını ‘millet bahçesi’ yapacağız dedi. Peki geri kalan 150 hektarını ne yapacaksınız? Bunu açık seçik ifade edin. Bu 150 hektar ne olacak. Biz bu 150 hektardan İzmir’deki 4 milyon insanımız yararlansın istiyoruz. Başka yere vermeyin. İşte kurdukları şehir hastaneleri de bu zihniyetin ürünüdür. Ve ranta dayalıdır. Bizlerin istediği tek şey var halkın malını halka teslim edin, 80 milyona teslim edin kapitalist zihniyete karşıysanız bunu yapın” dedi.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise sağlık sektöründe şu ana kadar yaşanan gelişmelerin küçük hikayeler olduğunu, ancak şehir hastaneleri konusunun büyük bir hikaye olduğuna değinerek, bu konuda halkın bilgilendirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Kimsenin gelişmelerden haberi bile yok

Konuşmaların ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Servinaz Ömür’ün yaptığı panele konuşmacı olarak İzmir Tabip Odası'ndan Prof. Dr. Filiz Büyükkeçeci, Dr. Fatih Sürenkök ve İzmir Eczacılar Odası’ndan Barış Özgen katıldı. Şehir hastaneleri projesinin ithal bir proje olduğunu belirten Prof. Büyükkeçeci ve Dr. Sürenkök, yıllık sağlık harcamalarının 2 katına çıktığına dikkat çektiler. Hastaneler için devletin yüzde 70 doluluk garantisi verdiğinin altını çizen Büyükeçeci ve Sürenkök, sağlık reformu olarak sunulan projenin aslında paralı ve pahalı bir hale geldiğini ve yakın zamanda geçilemeyen otoyol ücretleri gibi bu hastanelere de cepteki paradan vergi kesileceğini belirttiler. Panelde Dr. Sürenkök ayrıca, Bayraklı’da 2019 da açılması planlanan şehir hastanesinin açıldığında Bozyaka ve Yeşilyurt gibi Devlet Hastaneleri’nin kapatılacağını belirterek, kimsenin bu gelişmeden haberinin dahi olmadığını söyledi. Eczacı Özgen ise ilaçta ve ayakta tedavide hastaları bundan sonra nelerin beklediğini panele katılanlara aktardı.

Sertifika sunumu ile son buldu

Etkinlik, panelistlere Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve Yardımcısı Rıza Ercan tarafından teşekkür belgesi ve doğa dostu sertifika sunumu ile sona erdi.

Etiketler
Hastane Karabağlar