Yıldırım Düşmesi Sonucu 3 İlde Orman Yangını Çıktı

Adana, Çankırı ve Karabük'te, yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıkmıştı. Ekiplerin, yangınlara müdahalesi devam ediyor. Adana Kozan'da başlayan yangın ise söndürüldü.

Yıldırım Düşmesi Sonucu 3 İlde Orman Yangını Çıktı

Adana Kozan'da öğleden sonra etkili olan sağanak sırasında yıldırım isabet etmesi sonucu Kızıllar, Ergenuşağı, Hortum ve Çürüklü mahallelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine yangın çıkan bölgelere Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangınlar, ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık 2 saatte söndürüldü. 4 noktada soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yıldırım Düşmesi Sonucu 3 İlde Orman Yangını Çıktı - Resim : 1

ÇANKIRI'DA YILDIRIM DÜŞEN ORMANDA YANGIN

Çankırı’nın Eldivan ilçesinde yıldırımın düşmesi neticesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü.

Olay, Eldivan ilçesi Akbulut köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alana yıldırım düştü. Çevrede bulunan ot ve ağaçların alev alması ile ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar sonrası bölgeye itfaiye ve orman ekipleri tarafından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yıldırım Düşmesi Sonucu 3 İlde Orman Yangını Çıktı - Resim : 2

KARABÜK'TEKİ YANGIN DA SÖNDÜRÜLDÜ

KARABÜK'ün Ovacık ilçesinde, yıldırım düşmesi sonucu ormanda yangın çıktı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle 1 saatte kontrol altına alındı.

Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Güneysaz köyünde, saat 17.00 sıralarında ormana yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangını görenler ihbarda bulundu. Olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 7 arazöz, 1 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu 1 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması başlatıldı.

Etiketler
Orman yangınları